avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere in drepturi dupa hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere in drepturi dupa hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
am fost concediata in urma cu aproape 4 ani dintr-o unitate medicala printr-o concediere colectiva.A urmat un proces care s-a terminat printr-o rezolutie favorabila fostilor angajati.In urma hotararii judecatoresti definitive,am obtinut anularea deciziei de concediere si toate drepturile pe care le-as fi avut daca as fi ramas angajata sa se puna in executare.Am fost repusa pe functie si drepturile salariale din urma urmand dupa calculele lor sa mi se restituie in transe pe parcursul a 5 ani,daca nu contest la executor.Ma intereseaza care este procedura de trecere a vechimii din acesti ani in ReviSal,pentru ca mi s-a spus ca dureaza si ca in timp se va rezolva,dar amanunte nu mi s-au dat si mi-e teama ca voi ramane pe dinafara cu aceasta vechime.Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Lorenza , utilizator 16:11, 25 Martie 2015
Cand ati obtinut hotararea judecatoreasca?
In 2013.Alte persoane din acelasi dosar,dar care au apelat la alti executori au obtinut toata suma de-odata.Nu m-ar deranja sa primesc in 2-3 transe,dar sa fie totul clar.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
Lorenza, utilizator
art.XI din OUG 92/2012
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013, se va realiza astfel:
a)în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b)în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c)în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d)în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e)în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.
(2) În cursul termenului prevăzut la alin. (1), orice procedură de executare silită se suspendă de drept.
(3) Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă, se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
(4) Prin ordin al ordonatorilor principali de credite va fi stabilită procedura de efectuare a plăţii titlurilor executorii, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1).

Acesta este actul normativ la care se refera.
Atunci care mai e rolul executorului?Dupa ce trec cei trei ani,cine imi garanteaza ca mi se mai da ceva neavand niciun document.In ceea ce priveste contributia la pensia ce as putea intreprinde pentru a mi se reconstitui si acest drept?
Multumesc!
Nu executorul este vinovat ci cei care au dat un astfel de act normativ.

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale castigate in instanta Cecilia-S Cecilia-S Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie ... (vezi toată discuția)
Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Plata dobanzi invatamant-esalonare daca procesul e pronuntat in dec.2014??? auralore auralore Avem castigat procesul pentru acordarea dobanzii legale pentru hot.judecat.ce au fost esalonate pe 5 ani. Pronuntarea hotararii aste in decembrie 2014. In ... (vezi toată discuția)