avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doua procese pensie alimentara tari diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doua procese pensie alimentara tari diferite

Buna seara!In 2007 am divortat in Romania fiind casatorit cu ciprioata,curtea romaneasca mi-a stabilit o pensie de 160 de euro,pe care eu am platit-o pana in momentul actual.Fosta sotie m-a dat in judecata in 2008 pentru pensie alimentara in Cipru,stabilindu-mi o pensie de 222 de euro,eu nu am luat la cunostinta atunci ca drept dovada am platit 160 de euro mereu. in luna ianuarie a acestui an am primit aceasta citatie referitoare la pensia ce mi s-a stabilit in Cipru,la scurt timp am primit alta citatie de la avocatul fostei sotii cum ca as avea sa ii platesc 10513 euro ca dreot dovada ca eu nu i-am platit pensie niciodata.Vreau sa specific ca ciprioata nu a precizat niciodata ca eu i-am platit 160 euro.Acum exista doua judecati.VA RAG SA IMI SPUNETI CARE AR FI PROCEDURA DE EXECUTARE ACUM?EXISTA O LEGE EUROPEANA DE RECUNOASTERE A JUDECATILOR DINTR-UN STAT IN ALTUL.?????????#-oCARE AR FI EXACT PROCEDURA?
#-o
Cel mai recent răspuns: DIANA0905 , utilizator 17:05, 17 Februarie 2014
Din cate cred aceasta hotarare poate fi executata direct fara o procedura ex equator. Veti fi contactat de cineva de la mj.

Daca nu ati fost citat in cadrul procesului probabil puteti face apel in cipru.
sper ca aveti cum dovedi ca ati platit cei 160 de euro lunar.
Puteti face contestatie la executare daca se va incerca executarea dvs silita, o data ca nu ati fost citat legal pt procesul din Cipru si apoi ca ati achitat mare parte din suma.
buna ziua ! pot scoate dovezi de la banca ca am platit 160 de euro lunar,eu acum sunt in Cipru,m-am prezentat la primul proces in care am specificat ca mai este o hotarare judecatoreasca luata de Romania,si ne-au dat amanare o luna de zile,eu acum o sa merg cu dovezi cum ca am hotararea judecatoreasca din Romania si cu chitantele,m-ar interesa daca eu aduc la curte aceste dovezi ce se intampla mai exact.:(( sincer am nevoie de pareri avocatul de aici nu prea e explicit!
Ce se va intampla la un proces in Cipru, v-ar fi util daca ati intreba un avocat acolo, desi nici acela nu are de unde sa stie ce se va intampla, insa va poate da explicatii cu privire la posibilitati.

Alte discuții în legătură

Sechestrare casa pentru despagubiri florentini florentini Buna ziua. A m si eu o intrebare daca nu deranjez. trebuie sa dau despagubire unei persoane cu cetatenie germana 25000euro pe caz civil. Este posibil sa imi ia ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca pronuntata in romania valabila sau nu in statele membre ue? Bettie Bettie Este posibil ca o hotarare judecatoreasca pronuntata de un tribunal romanesc sa fie pusa in aplicare in Republica Cipru? Este vorba de recuperarea unei pensii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tata cetatean strain Bettie Bettie Am un copil cu un cetatean cipriot care refuza sa aduca un aport financiar la cresterea copilului. Tribunalul din Romania mi-a incredintat cresterea copilului ... (vezi toată discuția)