Am un copil cu un cetatean cipriot care refuza sa aduca un aport financiar la cresterea copilului. Tribunalul din Romania mi-a incredintat cresterea copilului si a fixat o pensie alimentara, care nu a fost niciodata onorata. Am solicitat sprijinul Procuraturii romane, dar autoritatile din Cipru nu au cooperat. Nici interventiile avocatului meu nu au dus la solutionarea acestei situatii. M-ati putea sfatui in aceasta privinta? Va multumesc.
Va multumesc pentru sfat. Totusi, daca trebuie sa fac aceasta calatorie, nu este recomandabil sa apelez la un avocat de acolo? Sau pot sa ma adresez altor organe? Are importanta faptul ca hotararea judecatoreasca dateaza dinaintea acceptarii Romaniei in uniune? Pe de alta parte, pensia alimentara a fost fixata potrivit venitului minim din Cipru, din lipsa de date, decizie care este in detrimentul copilului. Cu stima,
Ar fi trebuit sa aduceti dovada sumei castigata de tatal copilului, ceea ce inca se mai poate face si se poate cere rrecalcularea pensiei, dar asta intr-un nou proces. Ati fost casatoriti cumva? Stiti ca in cazul in care ati fost casatoriti, in Cipru, dupa legislatia lor aveti dreptul la locuinta comuna in proportie mai mare decat aveti in Romania. Acolo e ceva de genul ca sotul e evacuat, iar sotia ramane cu copilul in casa, dar care trebuie sa fie locuinta comuna, folosita pentru gospodarirea impreuna. Eu zic ca trebuie sa va luati un avocat, daca se poate sa nu fie cipriot, poate gasiti vreun englez care practica avocatura acolo (banuiesc ca stiti cum e situatia acolo) pentru ca isi va da interesul si sa cereti si cheltuieli de judecata