avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie, pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie, pensie alimentara

buna ziua! sunt rezidenta in Cipru ( de 6 ani)si sunt divortata cu un baietel de 7 anisori, iar fostul meu sot este in Romania. mi`am scos divortul si pensia alimentara in Cipru,dar nu le`am recunoscut in Romania deoarece mi s`a spus ca dureaza destul de mult (3-6 luni) si nu pot sta atat de mult timp in Romania deoarece eu lucrez iar copilul merge la scoala. din ianuarie 2013, fostul sot refuza sa imi plateasca pensia alimentara si daca vreau sa vin cu copilul in Romania,refuza sa imi dea procura pentru a ma intoarce cu el in Cipru. ce as putea face sa imi plateasca pensia alimentara si sa am custodia copilului pentru a numai depinde de el ca sa calatoresc impreuna cu fiul meu?
Va trebui sa urmati procedura de recunoastere a hotararii in tara noastra si apoi sa o puneti in executare - prin intermediul unui executor judecatoresc - pe teritoriul tarii.

Nu trebuie sa fiti prezenta personal ci doar sa imputerniciti un avocat care sa va reprezinte in procedura de recunoastere a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie castigata in strainatate kokostark kokostark Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie. Sunt plecata din tara de 7 ani si am lucrat in toti acesti ani, fara intrerupere, avand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ankantonio ankantonio buna ziua! sunt divortata de 3 ani. am un baietel de 5 ani... suntem rezidenti in Cipru, iar pensia alimentara si divortul s`au finalizat in Cipru. de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil/jurisdictie AncaM78 AncaM78 Sunt mama unui baietel de 7 luni, recunoscut de tatal lui. Tatal este cetatean american, rezident in Germania. Fiul meu a fost nascut in China si are cetatenie ... (vezi toată discuția)