avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotararea judecatoreasca pronuntata in Romania ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotararea judecatoreasca pronuntata in Romania valabila sau nu in statele membre UE?

Este posibil ca o hotarare judecatoreasca pronuntata de un tribunal romanesc sa fie pusa in aplicare in Republica Cipru? Este vorba de recuperarea unei pensii alimentare care trebuie platita de tatal copilului (cetatean cipriot). Ce demersuri ar trebui intreprinse, ce organe ar trebui contactate?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:15, 6 Iulie 2012
Cu hotararea judecatoreasca din România va duceti in Cipru la un executor judecatoresc care va incepe procedura de executare silita.

Hotararile românesti sunt recunoscute de drept in UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la tata cetatean strain Bettie Bettie Am un copil cu un cetatean cipriot care refuza sa aduca un aport financiar la cresterea copilului. Tribunalul din Romania mi-a incredintat cresterea copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil dintr-un stat al comunitatii europene Bettie Bettie Buna ziua, un copil cu cetatenie romana si domiciliu in Romania, al carui tata este de origine cipriota, poate obtine alocatia de stat din Republica Cipru? ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturile parintesti andreinikoleta andreinikoleta Este posibil ca o mama sa fie decazuta din drepturi fara a fi anuntata de existenta unui proces? (vezi toată discuția)