avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct pe garaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct pe garaj

Buna seara.
Am revenit dupa ceva timp pe acest site unde am fost ajutata la unele intrebari la care nu am avut un raspuns, lucru care mi-l doresc si acum sa aflu ce as putea face.
Mama mea are o casa, adica cea in care locuim.Dedesuptul casei este un garaj care este tot pe numele mamei mele dar cu uzufruct al unei doamne care are drept de folosinta pana cand va deceda.
Mentionez ca mama mea plateste impozitul pe garaj de mai bine de 30 de ani, iar doamna doar se foloseste sa i-a chirie de la altii fara sa aibe vreun act la mana...Aceasta doamna nu a facut nimic in garaj de cand la luat in uzufruct, doar acum de vreo 4 ani doar isi depoziteaza cineva o canapea de la care i-a bani de chirie.
M-am apucat sa imi fac exteriorul la casa doar la etaj, sa incerc sa o consolidez un pic ca este cam veche casa.
Fiind jugular nostru as vrea sa consolidez si partea de jos pentru ca inauntru este umezeala si nezugravit de foarte mult timp si ma ajuta sa imi tin si caldura in casa, pentru ca dusumeaua este rece mai mereu.
Am vorbit cu doamna sa imi dea garajul ca si asa nu se foloseste de el,insa doamna vrea "putini" bani sa renunte la uzufruct, pe care nu ii detin...
Cum as putea sa o decad din drepturi mai ales ca nu a platit impozitul si nici nu vrea sa faca nimic in privinta de a-l consolida, sau de a mi-l ceda?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Propietate cu probleme - ultima solutie modorana modorana Incep prin a-mi cere scuze daca nu ma fac prea bine inteleasa. Acum 4 ani am facut un credit imobiliar pt.o casa in Bucuresti. Toate bune si frumoase, am ... (vezi toată discuția)
Mare problema cu uzufructul dunarea dunarea Va rog sa ma ajutati si sa aveti rabdare cu mine. Am cumparat o caa cu pamant la Brasov cu dreptul de uzufruct lasat unui cuplu in varsta. Proprietatea este ... (vezi toată discuția)
Chirie la primarie si habitatie viagera MarcusPopovici MarcusPopovici Buna ziua. As dori un sfat in urmatoarea situatie: am mostenit jumatate de casa de la tata si as vrea sa cumpar cealalta jumatate, de la o doamna de 78 de ani, ... (vezi toată discuția)