Incep prin a-mi cere scuze daca nu ma fac prea bine inteleasa.
Acum 4 ani am facut un credit imobiliar pt.o casa in Bucuresti. Toate bune si frumoase, am luat casa la un pret f.bun- doar ca exista o singura "problemuta" dupa spusele propietarului care trebuia sa se rezolve relativ repede( 1 luna-2).
Problema era si inca mai este: asa-zisul Garaj - spun asa-zisul, pt. ca este de fapt o camera in casa mea, pe terenul meu. Noi avem nevoie de acest 'garaj' pt. a consolida si renova casa avand in vedere ca deasupra si dedesubtul acestuia sunt camere.
Garajul este propietatea Primariei, primarie care l-a inchiriat unui individ acum multi ani. Acesta nu-l foloseste ca si garaj pt. ca nu incape o masina acolo dar plateste o chirie modica de 70 ron pe an doar asa ca sa nu renunte la el. Solutia linistita la care am apelat in prima faza a fost sa-l rugam pe om sa ne cedeze noua chiria garajului in schimbul unei sume de bani- i-am oferit pana la 3000 euro, enorm de mult, peste pretul pietei, el vrea 10000 euro pt. 12 m2.
Am mers cu toate actele si am vorbit cu n persoane la primarie (sector 5), toti ne inteleg dar, bineinteles, nu au cum sa ne ajute pt. ca - dupa cum spuneau chiar ei "lege e proasta" si pana nu renunta el la chirie noi nu avem cum sa luam garajul nici daca am vrea sa-l cumparam de la primarie cu un milion de euro .
In lipsa de alte solutii, intrebarea mea: Daca eu ma apuc totusi de consolidare/ renovare si incorporez si acest garaj (care ar trebui sa fie bucataria) in casa, ce se poate intampla cel mai rau dupa ce o termin? Adica voi lua autorizatie pt. toata casa mai putin o camera( repet sus, jos si in stanga sunt camerele mele, peretii mei) , fac casa, ma mut, care e cel mai rau scenariu ?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Ati auzit de infractiunea de tulburare de posesie? daca nu ati auzit , atunci auziti acum! Veti face cunostiinta rapid cu domnul procuror si se va repune totul in situatia anterioara! B-)
Daca nu va intelegeti cu chiriasul acelui garaj nu aveti efectiv ce sa faceti. Cei de la primarie v-au spus foarte corect care este situatia!B-)
Deci ,uitati de asa -zisa incorporare a garajului in casa fiindca finalul va fi penal si extrem de costisitor si neplacut pentru dvs!
B-)