avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate cu probleme - ultima solutie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate cu probleme - ultima solutie

Incep prin a-mi cere scuze daca nu ma fac prea bine inteleasa.
Acum 4 ani am facut un credit imobiliar pt.o casa in Bucuresti. Toate bune si frumoase, am luat casa la un pret f.bun- doar ca exista o singura "problemuta" dupa spusele propietarului care trebuia sa se rezolve relativ repede( 1 luna-2).

Problema era si inca mai este: asa-zisul Garaj - spun asa-zisul, pt. ca este de fapt o camera in casa mea, pe terenul meu. Noi avem nevoie de acest 'garaj' pt. a consolida si renova casa avand in vedere ca deasupra si dedesubtul acestuia sunt camere.
Garajul este propietatea Primariei, primarie care l-a inchiriat unui individ acum multi ani. Acesta nu-l foloseste ca si garaj pt. ca nu incape o masina acolo dar plateste o chirie modica de 70 ron pe an doar asa ca sa nu renunte la el. Solutia linistita la care am apelat in prima faza a fost sa-l rugam pe om sa ne cedeze noua chiria garajului in schimbul unei sume de bani- i-am oferit pana la 3000 euro, enorm de mult, peste pretul pietei, el vrea 10000 euro pt. 12 m2.

Am mers cu toate actele si am vorbit cu n persoane la primarie (sector 5), toti ne inteleg dar, bineinteles, nu au cum sa ne ajute pt. ca - dupa cum spuneau chiar ei "lege e proasta" si pana nu renunta el la chirie noi nu avem cum sa luam garajul nici daca am vrea sa-l cumparam de la primarie cu un milion de euro .

In lipsa de alte solutii, intrebarea mea: Daca eu ma apuc totusi de consolidare/ renovare si incorporez si acest garaj (care ar trebui sa fie bucataria) in casa, ce se poate intampla cel mai rau dupa ce o termin? Adica voi lua autorizatie pt. toata casa mai putin o camera( repet sus, jos si in stanga sunt camerele mele, peretii mei) , fac casa, ma mut, care e cel mai rau scenariu ?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:06, 21 Februarie 2010
Ati auzit de infractiunea de tulburare de posesie? daca nu ati auzit , atunci auziti acum! Veti face cunostiinta rapid cu domnul procuror si se va repune totul in situatia anterioara! B-)
Daca nu va intelegeti cu chiriasul acelui garaj nu aveti efectiv ce sa faceti. Cei de la primarie v-au spus foarte corect care este situatia!B-)
Deci ,uitati de asa -zisa incorporare a garajului in casa fiindca finalul va fi penal si extrem de costisitor si neplacut pentru dvs!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme garaj inchiriat bursul bursul Buna ziua Am avut un contract de inchiriere cu primaria pentru un loc de garaj in suprafata de 12 mp intr-o curte care a apartinut primariei. Casa ... (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie tinaval11 tinaval11 Puteti sa imi spuneti pasii ce trebuie urmati in schimbarea destinatiei unui garaj in spatiu de productie? Sediul SRL-ului este pe casa de care e lipit si ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpara Mihaialin7 Mihaialin7 Buna ziua Problema este in felul urmator Bunica mea doreste sa imi lase mie casa ei la tara proprietate personala casa fiind lipita de doua camere ... (vezi toată discuția)