avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cumpara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cumpara

Buna ziua
Problema este in felul urmator
Bunica mea doreste sa imi lase mie casa ei la tara proprietate personala casa fiind lipita de doua camere nelocuibile din punct de vedere ala utilitatilor(apa,toaleta)ramase in subordinea primariei...mergand la primarie am cerut sa mi se poata da acele camere spre cumparare in scopul de a putea sa renovez toata casa,ea fiind intro stare proasta.
Mi sa spus ca acele camere au fost date in chirie unei persoane pe termen de 5 ani,primarul fiind de acord ca in acele camere nu se poate locuii pentru ca accesul la toaleta este ingradit fiind curtea mea proprietate privata.
Mi sa dat o solutie ca sa iau legatura cu chiriasu care a primit acele camere in chirie,el nefiind domiciliat in localitatea noastra si care a dat acele camere la randul lui unei alte persoane camere in chirie acest lucru nefiind normal.
M-am lovit de refuzul lui de a renunta la contract spunandumi ca o sa aduca de la cadastru sa masoare din nou ca ar fi fost o greseala cand s-ar fi masurat si ar fi intabulat toata curtea bunicii mele. Ea avand totul intabulat pe numele ei cu acte si platind impozit inclusiv pe terenul de sub acele 2 camere timp de ani de zile
Bunicii i s-ar fi propus sa vanda casa acelui chirias ea nefiind de acord. Cred ca nu este legal ceea ce face primaria luandumi mie dreptul de a cumpara si renova toata casa lasandul pe acel chirias care nici macar nu este din localitate .
Ce as putea face?

Cel mai recent răspuns: Mihaialin7 , utilizator 18:33, 17 Iunie 2020
nu cunosc sa existe un astfel de drept, cel putin nu sub aceasta forma. daca nu cumva poate fi vorba de o retrocedare, pana cand primaria nu scoate la vanzare "imobilul", nu e nimic de facut

Mihaialin7 a scris:
Buna ziua ....Cred ca nu este legal ceea ce face primaria luandumi mie dreptul de a cumpara si renova toata casa lasandul pe acel chirias care nici macar nu este din localitate .....

Totul sa facut ilegal si prin relatii eu nu spun ca am dreptul ..eu am cerut sa mi se poata vinde tinand cont ca cei de la primarie ay spun initial ca vor sa anuleze acele camere pentru ca nu pot fi date in folosinta ...cand am mers la primarie am aflat ca deja omul inchiriase deja el nestand acolo,in schimb ia chirie de la un barbat care lucreaza in zona.
Din cate stiu eu odata ce ai inchiriat de la primarie ai dreptul dupa un timp sa cumperi dar nu sa reinchiriezi....practic sunt 2 camere la strada aproape ruinate tocmai de aceea am vrut sa cumpar sau sa inchiriez ca sa pot repara intreaga cladire .omul acela ma scuzati ca va spun dar nu stiu unde isi face nevoile ..practic chiar ei au spus de la primarie ca nu se poate locuii acolo si ca le vor anula dar totusi nu au facuto .de aceia am vrut sa cumpar sau sa i chiriez pentru ca eu asi fi putut sa le folosesc doar facand o usa intre pereti ..de multe oricei din primarii favorizeaza cunostintele lor si ii ajuta cu diferite beneficii
As fo putut renova si schimba si aspectul la strada ..pentru ca sa nu va ganditi ca nu stiu ce cladire este ..la anu pe vremea asta o sa se darame acoperisul cu siguranta si cu siguranta nu am sa il repar si pentru altii care urmaresc ceva avantaje.
Pentru ca asta sa intamplat sa urmarit ca dandui chiria acelui om el sa poata sa o faca pe bunica mea sa vanda ca el sa poata face treaba acolo(omul se ocupa cu proiecte europene cu primariile)si cu siguranta nu aveaa el nevoie sa inchirieze 2 camere amarate de 3 metri patrati . Asta este va mai fi inca o casa daramata in comuna noastra draga.
Eu va multumesc pentru ajutor

Adrian Dimitriu a scris:

nu cunosc sa existe un astfel de drept, cel putin nu sub aceasta forma. daca nu cumva poate fi vorba de o retrocedare, pana cand primaria nu scoate la vanzare "imobilul", nu e nimic de facut

Mihaialin7 a scris:
Buna ziua ....Cred ca nu este legal ceea ce face primaria luandumi mie dreptul de a cumpara si renova toata casa lasandul pe acel chirias care nici macar nu este din localitate .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate cu probleme - ultima solutie modorana modorana Incep prin a-mi cere scuze daca nu ma fac prea bine inteleasa. Acum 4 ani am facut un credit imobiliar pt.o casa in Bucuresti. Toate bune si frumoase, am ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare mihrac mihrac Buna ziua.Ma numesc Racoci si as dori sa ma ajutati cu un sfat.....nu mai stiu unde sa merg sa imi rezolv problema.In anul 1990 am cumparat de la mama mea un ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil retrocedat: va rog un sfat din partea dvs. Bonjurica Bonjurica Suntem o familie care \"inca mai locuim dar nu stiu pentru cat timp\" intr-o casa din anul 1900, o casa revendicata de doi mostenitori care au fost despagubiti ... (vezi toată discuția)