avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita dupa divor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita dupa divor?

Dupa divort ma pot muta in orice oras din tara?V.a trebui sa aduc copilul ca sa se respecte programul de vizita??
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 14:34, 17 Februarie 2014
Daca mutarea il impiedica pe tata sa isi exercite autoritatea parinteasca va trebui sa solicitati acordul tatalui, asa scrie in lege.
In ce priveste vizita trebuie sa respectati cum s-a hotarat. Daca vizita se desfasoara la domiciliul tatalui il duceti, daca e la domiciliul dvs trebuie sa vina. Nu e o problema daca va mutati in apropiere, insa daca va mutati la 600KM nu va putea veni regulat asa cum s-a stabilit si poate depune plangere.
atat timp cat conditiile initiale ale custodiei comune se modifica substantial prin mutarea in alt oras, va trebui regandit si rediscutat un NOU PLAN PARENTAL. Acesta va trebuie agreat de cei doi parinti, in caz contrat se va pronunta instanta de judecata luand in considerare intereseul superior al copilului. Aici poate interveni o relatie stransa cu familia exitinsa de la actualul domiciliul al copilului, actualul grup de prieteni, actualul grup de colegi. Mutarea lui intr-un oras fara nici o ruda si fara nici un prieten va putea fi luata in discutie. Depinde de speta, de dvs, de tata, dar si de copil daca are peste 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie minor rezultat din concubinaj Gracielle Gracielle Sunt mama unui copil acum in varsta de 6 ani si jumatate, rezultat din concubinaj. Este recunoscut de catre tata, am locuit impreuna pana in acest moment, ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania. In hotararea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)