avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,
vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ,(conform legii18) si nici ulterior (L169/1997 si L1/2001) au facut numai uchii mei .
deci titlul de proprietate este pe numele celor doi frati ai ei.Cei doi frati ai mamei au murit si ei, cumnatele mamei nu mai recunosc nimic si ma trimit la mormantul bunicilor sa-mi dea pamant.
intrebare: pot trece in masa succesorala si acel titlu de proprietate ,sau fila din registru agricol din care sa reiasa pamantul pe care bunicii l-au bagat in CAP.
iar succesiunea sa se faca conform Codului de Procedura Civila, sau trebuie sa cer mai intai in contencios administrativ si fiscal trecerea si a mamie in titlu de proprietate apoi sa fac succesiunea .

multumesc
Cel mai recent răspuns: pleseaion , utilizator 11:53, 22 Februarie 2014
bun a ziua,

Incep sa deslusesc caile Domnului ,

Inseamna ca la cerinta primariilor sau trecut toti mostenitorii chiar si cei care nu mai faceau parte din familie la data colectivizarii.
Adica: mama mea avea inca 5 frati, cu ia fiind 6 , trei dintre ei fiind casatoriti la data inscrierii in,, colectiva,,aveau rol deschis pe numele lor , in care era si cota parte de pamant data de bunicii mei ca zestre, mama cu inca 2 frati fiind copii , deci facand parte din familia bunicului,nu au avut ,,rol,, deschis pe numele lor.
In urma aplicarii legii nr 18/1991, trebuiau sa beneficieze cei trei frati care erau copii la data respectiva, mama nefacand acea cerere nu a fost trecuta pe primul titlu.

Ce nu inteleg eu de ce au fost trecuti pe al doilea titlu toti 6 frati ? ,nu trebuiau trecuti numai cei treti freati care faceau parte din familia bunicului, urmand ca acestia sa procedeze la impartirea averii de comun acord sau daca nu se inteleg ,in instanta?

Acest teren nu reprezinta acea cota de reducere aplicata la prima restituire conform art. 14 din L18/1991
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare mostenire danielp6 danielp6 buna ziua, familia mea se confrunta cu un caz de mostenire in urma decesului ambilor bunici. Mama este mostenitor legal in urma declaratiilor fratilor dansei ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri/mostenitori maaruaa maaruaa prin retrocedarea terenuriloc cnf legii 18/1991 bunicul impreuna cu unul din fratii sai au fost trecuti pe un titlu de proprietate de 9 ha. ulterior pe legea ... (vezi toată discuția)
Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)