avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plafon CIM-uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plafon CIM-uri

1. exista vre un plafon maxim de venit care conditioneaza intocmirea mai multor CIM la angajatori de stat diferiti? adica sumele cumulate trebuie sa nu depaseasca o anumita valoare ca sa pot sa ma mai angajez undeva cu CIM? (sau asta era doar la cumulul cu pensia)
2. Se poate sa ma angajez la al doilea loc de munca (cu CIM, la o universitate, eu fiind acum la o institutie de spectacole de stat) ca titular, cu norma intreaga? In ce caz intervine optiunea angajatorului de a face plata cu ora si cand e obligat sa ofere salariu?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 17 Februarie 2014
1. Nu exista asa ceva. Nivelul salariilor minime si maxime pentru sectorul bugetar sunt stabilite prin acte normative.
In cazul cumulul pensiei nete cu salariu era o restrictie prevazuta de Legea 329/2009, art.17 alin.1

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).
In invatamant se foloseste plata cu ora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Doua fise de post, un singur contract individual de munca iuliachirita iuliachirita Buna ziua, Daca am doua fise de post diferite, sunt obligata sa am si doua CIM diferite? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mai multe cim-uri la angajatori diferiti Baltazar_one Baltazar_one Buna ziua, asi dori sa stiu daca in conditiile in care o persoana are incheiate 2 CIM-uri (unul durata normala si altul part-time), [b]la angajatori ... (vezi toată discuția)