avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua.In urma casatoriei am un copil de 8 ani si in 2010 am divortat de tatal copilului,pensia alimentara stabilindu-se la 1/4 din salariul minim pe economie (600ron) adica 150 ron.De 4 ani tatal copilului nu mai contribuie cu nimic altceva tinand cont de necesitatile copilului.Din ianuarie 2014 salariile s-au marit si as vrea sa deschid proces pentru marirea pensiei alimentare,mentionez ca tatal nu mai are alti copii si momentan eu sunt in somaj.Intrebarile mele sunt:La ce suma se va calcula acum pensia almentara pentru minor?Ce pasi trebuie sa urmez si ce taxe trebuie sa platesc pentru deschiderea procesului?
Cel mai recent răspuns: mariana1978 , utilizator 09:23, 18 Februarie 2014
Taxa e de 20 de lei.
Daca are salariu va plati raportat la acesta, iar daca nu, tot la salariul minim pe economie care s-a mai marit intre timp.
in toate cazurile va trebui cf legislatiei sa parcurgeti o sedinta preliminara de mediere, in vederea solutionarii pe cale amiabila a situatiei.
Nu exista cale amiabila pentru ca dansul nu vrea sa avem nici un fel de discutii legate de minor si mai ales ca nu vrea sa tina legatura in nici un fel cu copilul,el neavand program de vizita,dar totusi copilul vrea sa vorbeasca cu el,imi doresc sa tina legatura cu tatal lui.cum trebuie sa procedez pentru deschiderea procesului?
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
mariana1978, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru neplata pensiei alimentare valentinadana valentinadana Buna ziua, am nevoie de ajutor, vreau sa fac o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare impotriva tatalui copilului meu (copilul are varsta de 8 ani), ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor adriaforever adriaforever Am divortat in anul 2011 si am un copil minor in varsta de 10 ani. La momentul respectiv, tatal lui nu avea nici o ocupatie si pensia alimentara s a stabilit ... (vezi toată discuția)
Marire punct pensie de intretinere minor deea78 deea78 Buna ziua! As dori sa stiu daca pot deschide proces pentru marirea pensiei de intretinere minor si recuperarea banilor pe lunile neplatite de catre ... (vezi toată discuția)