avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce licente pt drepturi de autor sunt obligatorii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce licente pt drepturi de autor sunt obligatorii pentru restaurant&hotel?

Buna ziua! Sunt interesata sa aflu care dintre organismele care colecteaza pentru drepturi de autorii sunt obligatorii, ca sunt foarte multe? Trebuie achitat si CREDIDAM, ADPFR, UCMR-ADA,UPFR?Care sunt cele obligatorii pentru un hotel cu restaurant?Nu gasesc nicaieri care sunt obligatorii...
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 18:12, 17 Februarie 2014
Legislatia este ampla in acest domeniu si, de aceea, e mai greu sa gasiti informatia necesara.

Aveti nevoie de anumite licente de comunicare publica in scop ambiental (sau lucrativ daca restaurantul are program de varietati). Remuneratiile pe care trebuie sa le platiti variaza in functie de localizare, de suprafata si de numarul de stele al hotelului.

Cred ca ADPFR si UPFR au acelasi scop (vizeaza drepturile producatorilor de muzica). Asadar, ar trebui sa platiti remuneratia doar uneia dintre ele - din cate cunosc, catre UPFR.

La CREDIDAM - pentru drepturile artistilor
La UCMR-ADA - pentru drepturile autorilor de muzica (compozitoril, textieri)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica in discoteca sau pe cd erich erich Buna, Nu stiu exact cum sa intreb, dar incep asa: in germania exista Organizatia GEMA. Aceasta organizatie apara Artisti, casele de Discururi, Scriitorul ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)