avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

eliberare conditionata

Vreau sa stiu si eu pentru o condamnare de 3 ani cand se face cerere pentru eliberare conditionata.Are deja facut 14 luni.Va rog sa-mi spuneti exact,stiu ca dupa 2/3 dar nu stiu din cat se calculeaza.Multumesc
Cel mai recent răspuns: danad1nu , utilizator 19:34, 19 Februarie 2014
din 3 ani trebuie sa execute 2 din care se scad zilele castig.
mai are 10 luni daca nu are deloc zile castig.
Eu am intrebat cand se face cerere pentru eliberare conditionata
nu trebuie facuta cerere.
va fi analizat de comisia din cadrul penitenciarului si , daca nu este propus pentru eliberare atunci se adreseaza instantei cu cerere.
Pai el are de executat 2 ani.Si eu stiam ca cererea se face mai inainte,nu cand termina pedeapsa
gresit.
are de executat 3 ani ca si pedeapsa insa ca sa beneficieze de liberare conditionata trebuie sa execute 2 ani din care se scad zilele castig dar nu mai putin de 1 an si 6 luni.
ceea ce va refereati dvs probabil este la liberarea conditionata in cazuri speciale care era prevazuta de art 60 indice 1 din vechiul cod penal insa nu mai este cazul.
procedura liberarii conditionate la acest moment este cea pe care v-am explicat-o mai sus si credeti-ma pe cuvant ca stiu ce vorbesc. asta in cazul pedepselor de pana la 10 ani si cu condamnatii care au varsta mai mica de 65 ani. sau daca se va hotara sa se aplice legea veche la liberare conditionata sa aiba sub 60 de ani caci altfel fractiile de executat se schimba.
daca treceti varsta , condamnarea , zilele castig si data arestarii va pot spune cu exactitate data cand va fi analizat

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata kyliejenner kyliejenner Buna ziua ! Am nevoie de o lamurire de la dvs. Daca cineva a fost condamnat la doi ani , a executat 5 luni in prevenitv , cat ramane din pedeapsa totala si ... (vezi toată discuția)
Munca, cursuri de calificare/recalificare - persoane private de libertate ; eliberare conditionata id_store id_store Am inteles ca prin munca se pot acumula 7 zile libere la luna. Pentru cursuri de scolarizare, calificare recalificare 15 sau 30 de zile. Ar mai fi realizarea ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)