avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de cumparaturi/credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de cumparaturi/credit

Am avut un card de cumparaturi,la una din bancile din Romania,destul de cunoscuta,initial cu o limita de credit de 3300 lei,ulterior,fara a fi instiintat,cu o limita de 5500 lei.
Datorita problemelor aparute odata cu taierea salariilor,in 2010,avand si alte rate in curs,acest card nu l-am mai putut tine la zi,ajungandu-se,ca in cursul anului 2013,banca sa cedeze drepturile creantei unei societati de recuperatori,care bineinteles,m-au contactat in vederea negocierilor,insa in sensul de a-si recupera intreaga suma,nicidecum sa accepte o plata esalonata din partea mea.Mentionez ca in momentul in care banca a cedat creanta catre recuperatori,eu reusisem sa achit aproximativ 1300-1400 lei,din datorie,acesti bani nemaifiind luati in calcul .
In momentul in care va scriu aceste randuri,tocmai ce am terminat de citit o somatie de la un birou de executori judecatoresti,prin care sunt somat sa achit intreaga suma de aproximativ 7000 lei,in 48 de ore!am incercat sa iau legatura cu reprezentantii acestora,insa la numarul de telefon,nu se poate apela!
Intrebare: care sunt urmatorii pasi de facut din partea executorilor si ce pot face eu,in aceasta situatie?!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:44, 19 Februarie 2014
Puteti depune contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei, sa contestati suma pretinsa, insa trebuie sa stiti ca pt neplata la timp vi se calculeaza penalitati cf contractului, banii depusi au fost luati in calcul insa suma datorata tot creste si va mai creste.
Prin executare silita, vi se infiinteaza poprire pe 1/3 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire amigosss amigosss Buna seara. Am contractat un card de cumparaturi American Expres la Banc Post in 2010 in valoare de 2700 lei aproximativ. Am achitat o perioada, dar din ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi unck1u unck1u in 2006 am aincheiat un contract de emitere card de credit(de cumparaturi), cu o limita de 3170 lei, care ulterior fara a ma instiinat cineva mi a fost marita ... (vezi toată discuția)
Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)