avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE

Buna seara.

Am contractat un card de cumparaturi American Expres la Banc Post in 2010 in valoare de 2700 lei aproximativ.

Am achitat o perioada, dar din cauza problemelor nu am mai reusit sa achit ratele lunare.

Din cauza aceasta, s-a efectuat executarea silita impotriva mea si mi-a fost poprit salariul pentru suma de aproximativ 5800 lei.

Dupa calculele mele, luna trecuta trebuia sa fie ultima data cand trebuia sa mi se faca retinerea, insa luna aceasta, din nou mi-a fost retinuta rata lunara.

Contabilul de la servici, mi-a spus ca el a retinut pentru ca nu a primit de la executor adresa de ridicare a poprire.

Am fost la executor si pe langa faptul ca in toata aceasta perioada nu mi-a comunicat acasa absolut nici o chitanta penru sumele retinute, mi-a spus ca a trimis e-mail la banca si ca banca i-a comunicat in adresa cum ca mai trebuie sa imi fie retinut din salariu inca aproximativ 5000- 5500 lei si ca datoria nu a fost stinsa.

Repet, dupa calculele mele, suma pe care o datoram bancii, conform adresei de poprire a executorului a fost de 5800 lei, la fel si la servici, contabilul mi-a aratat ca am achitat aprox 240 lei in plus peste cat datoram.

Executorul mi-a spus ca tot asa imi va veni la nesfarsit..si voi plati mult si bine.

Am sunat la banca ( sediul Bucuresti ) si mi-au spus ca la ei nu se mai gaseste situatia si ca eu trebuie sa vorbesc cu executorul. ( ori acesta mi-a spus ca de la banca i-au comunicat ca datoria nu e stinsa nici acum )!!

Ce se intampla?

Cine minte si cine spune adevarul??









Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 23 Iunie 2015
Buna seara. Cred ca cel mai bine ar fi sa solicitati o copie de pe dosarul de executare si puteti vedea exact ce aveati de achitat, cum au fost stinse platile si ce ar mai fi de achitat.

E posibil ca suma ce va fost comunicata initial sa nu fi cuprins si cheltuielile de executare.
Contabilul de la servici, mi-a spus ca el a retinut pentru ca nu a primit de la executor adresa de ridicare a poprire.

el trebuie sa va retina pana la concurenta sumei inscrisa in prima adresa, nu sa astepte o eventuala ridicare a popririi.
Ce puteti face e o contestatie la executare.
Asa stiu si eu.. ca nu are voie sa retina mai mult decat i-a comunicat executorul.. Mai ales ca am intrebat daca a primit cumva alta adresa de la executor ca sa mai retina.. si a spus ca nu..

Dar nu inteleg de ce banca nu imi poate spune situatia mea.. adica, totusi, debitul ii apartine ei, nu executorului.. Banca trebuie sa-si recupereze banii.. Cum este posibil ca tocmai ea, care are cel mai mare interes, sa nu stie situatia mea? Nici cat mai am de plata, nici daca mai am.. efectiv nimic..

Nu exista sansa ca intre banca si executor sa existe o ~ intelegere ~? ..

Altceva nu pot sa imi imaginez ce se intampla..
Se procesează târziu, executorul trimite banii bancii după vreo 2 săptămâni. Cat dvs ați plătit, penalitățile au curs, deci oricum datoria dvs trebuie actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la suma poprita cica elena cica elena Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie Annemari Annemari Buna ziua, Doua pensionare au semnat un contract de fidejusiune. Individul pe care l-au ajutat nu a mai platit ratele creditului, in consecinta celor doua ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema cu executor bancar terry511 terry511 am avut un overdraft iar dupa ce soc. la care lucram nu a mai lucrat cu bancpostul am ramas cu o datorie de 2700 lei, imediat am achitat suna de 2000 lei si ... (vezi toată discuția)