avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card de cumparaturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card de cumparaturi

in 2006 am aincheiat un contract de emitere card de credit(de cumparaturi), cu o limita de 3170 lei, care ulterior fara a ma instiinat cineva mi a fost marita la suma de 5500 lei..
din anul 2013, din diverse motive nu am mai reusit sa duc si rata asta la zi, efectiv nemaiplatind deloc, intrucat am fost contactat de un inspector de credite al bancii care m a somat ca in termen de 3 sau 5 zile sa achit intreaga suma restanta, lucru imposibil la acea data..tot in 2013, creditul a fost declarat exigibil sau ceva de genul, nu stiu exact termenii folositi si dosarul transferat la o societate de recuperatori, care m au terorizat cu telefoane, somatii si amenintari , pana in ziua de 31.12.2015, orele 21.30.
Ce vreau sa stiu.. 1) cand s-a prescris datoria mea fata de acea banca?!
2)e posibil sa mi se faca poprire si sa fie indreptata impotriva mea o acitune judecatoreasca fara ca eu sa fiu instiintat?!
3) ce pot face daca in aceasta zituatie, deoarece astazi am primit o astfel de somatie de la un executor judecatoresc conform careia trebuie sa achit intr-o zi o suma foarte mare si totodata ca mia fost instiutita poprire pe conturile mele bancare, in prezent singurul meu cont fiind cel de salariu si fara acesta sunt in imposibilitate de a mai plati ceva
4) si daca se pune poprire, ce valoare maxima poate avea!
Multumesc anticipat si astept raspunsul dvs. pentru ca am mare nevoie de el!!
Cel mai recent răspuns: unck1u , utilizator 17:10, 9 August 2016
Datoria nu este prescrisă. Aveți posibilitatea să faceți contestație la executare.
unde sa ma adresez si cum e cu aceasta procedura?!
va multumesc anticipat!!
Trebuie să vă adresați Judecătoriei în termen de 15 zile de la comunicare.
multumesc!
buna ziua!
In legatura cu postarea mea..ce am reusit sa fezolv pana acum:
- am luat legatura cu un consultant financiar si un avocat, care au demarat procedurile de contestatie, in vederea suspendarii actiunii de poprire;
-am reusit sa obtin deblocarea contului si poprirea se efectueaza luna aceasta,la primirea salariului, 1/3 din acesta, direct de catre banca si doar atat, intrucat angajatorul inca nu a fost instiintat;
-si acum o sa astept pana la judecarea contestatiei si restul procedurilor ce urmeaza pana la definitivare;
-ca si o concluzie,am primit avize favorabile in privinta castigarii procesului intentat executorului si faptul ca nu o sa platesc nimic altceva din datoriile impuse de acesta ori altceva,decat onorariul avocatului si ce taxe vor mai fi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi/credit florin_27 florin_27 Am avut un card de cumparaturi,la una din bancile din Romania,destul de cunoscuta,initial cu o limita de credit de 3300 lei,ulterior,fara a fi instiintat,cu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita FAT Cristi FAT Cristi Buna ziua. In Aprilie 2008 am incheiat un contract de imprumut pentru nevoi personale in valoare de 8260 de euro cu o banca .La scurta perioada dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)