avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite de plata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite de plata

Buna ziua,

ca in fiecare an am solicitat administratiei finantelor publice sector 6 sa-mi comunice datoriile pe care le am pe ROlul meu si pe cel al sotiei. Surpriza! Pe ROLul sotiei aparea impozitul pe imobil (care nu mai aparuse pana acum) restant din 2011. Pana acum, am platit prin OP impozitul auto de pe ROLul meu, impozitul auto de pe ROLul sotiei si impozitul pe imobil de pe ROLul meu, DEOARECE NICIODATA NU MI S-A COMUNICAT CA SI EA ARE DE PLATA, desi eu am solicitat anual sa mi se comunice si pt. sotie, iar comunicarile nu contineau niciun impozit pe imobil!
Iata raspunsul celor de la administratia financiara:

"Restantele din anii precedenti se datoreaza faptului ca incepand cu finele anului 2010 am introdus o noua aplicatie informatica de gestionare a impozitelor si taxelor locale ce permite fiecarui contribuabil al sectorului 6 sa-si achite obligatiile fiscale pe cota sa de proprietate.
Pana in anul 2010 ati achitat impozitul pe cladiri integral, dar incepand cu anul 2011 ati achitat impozitul pe cladiri doar pe cota de 50% care va revine dumneavoastra si nu si pe cota de 50% detinuta de sotia dumneavoastra.
Avand in vedere faptul ca aceasta situatie a fost depistata abia in anul 2014 am scazut majorarile de intarziere, urmand ca dumneavoastra sa achitati numai impozitul pe cladiri aferent perioadei 2011 - 2014."

Dincolo de faptul ca ei spun ca am achitat integral pana in 2010 si jumate ulterior, ca si cum ar fi vina mea, in fraza urmatoare spun ca "am scazut majorarile de intarziere, urmand ca dumneavoastra sa achitati numai impozitul pe cladiri aferent perioadei 2011 - 2014".

Intrebarea mea este, in ce baza legala pot dansii sa anuleze penalitatile? Ma tem ca la un control al curtii de conturi se va descoperi problema, iar cei din urma imi vor solicita penalitati.

Multumesc,

Dan
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:20, 17 Februarie 2014
Nu datorati sume accesorii(majorari si penalitati).

Baza legala este Codul Fiscal, art 291 si normele de aplicare:
[ link extern ]

[ link extern ]

De la data implementarii noii aplicatii dumnealor(inspectorii din cadrul directiei de impozite si taxe) aveau obligatia de a corecta materia impozabila si platile pe fiecare rol nominal unic(contribuabil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Og nr.30/2011 - privind modificarea si completarea codului fiscal petrescu alina petrescu alina Pentru obligațiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitățile de întârziere se anulează sau se reduc. Despre ce obligatii fiscale este ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru impozite restante persoana fizica joana joana Buna ziua, Ma intereseaza daca exista posibilitatea de a achita partial penalitatile la impozitul restant pe masina, casa, teren, in momentul in care doresc ... (vezi toată discuția)