avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

buna seara, va rog urgent raspuns

unchiul meusi matusa mea aveau o casa impreuna. unchiul a murit de curand app 3 luni.
intreaga curte cu casa, a inceput sa se dezbata mostenirea intre sotia sa (matusa mea) si o fiica din prima casatorie a unchiului meu.
mentionez ca unchiul si matusa nu au avut copii.
cum se impart bunurile in acest caz, mentionez ca bunurile sunt comune unchiului si matusii mele.
ma intereseza parte si proportie la casa si curte.

va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gabriel_vavilov , utilizator 06:59, 18 Februarie 2014
Sotia va lua 1/4 din partea sotului decedat (adica din 1/2 din curte si casa), iar copilul cealalta parte de 3/4 (adica din 1/2 din curte si casa), ; sotia supravietuitoare are dreptul, pe langa 1/8 prevazuti anterior, si la cealalta parte de 1/2 din curte si casa (ca partea dansei din bunurile comune); in total matusa are in urma dezbaterii succesiunii 5/8, iar copilul are 3/8.
ms frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine ar trebui sa despagubesc...?? nicole852107 nicole852107 Buna ziua!dobandesc prin mostenire o casa ....defapt o parte din casa 5/8 , iar restul 3/8 sunt ale unui unchi.problema sta in felul urmator ...el a decedat de ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici spirala spirala Buna ziua.Problema consta in felul urmator:In casa bunicii mele(ea este proprietara) locuieste fiul si sotia sa impreuna cu cei doi copii.Bunica mea pe langa ... (vezi toată discuția)