avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare plata arenda in RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare plata arenda in RJIP

Buna ziua
sunt PFA si tin contabilitate in partida simpla
Am luat teren in arenda pentru care dau propritarilor un anumit procent
din productie
Cum inregistrez acest lucru in registru jurnal de incasari si plati?
*daca eu facturez produsele catre cel care mi-a dat pamantul, atunci eu am venituri, care de fapt nu exista?
* dupa facturare si inregistrarea chitantei in RJIP ar trebui sa
mai fac si o dispozitie de plata catre cel care mi-a dat pamantul in arenda?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dalia2013 , utilizator 00:08, 19 Februarie 2014
Da! Este foarte bine! Factura cu chitanta si apoi Dispozitie de plata pentru stingerea obligatiilor catre proprietar. Pe factura specificati ce reprezinta si adaugati nr.contractului de arendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-inregistrare arenda MARIA_O MARIA_O Buna ziua sunt PFA si tin contabilitate in partida simpla Am luat teren in arenda pentru care dau propritarilor un anumit procent din productie Cum ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)