avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pot sa semnez bilant?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pot sa semnez bilant?

Daca sunt angajata la o firma cu cifra de afaceri mai mica de 50000 euro/an si nu sunt contabil autorizat , pot sa semnez bilantul acestei firma?
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 10:30, 10 Iunie 2005
Nu poti.
Trebuie sa fi Contabil autorizat sau expert contabil. Comisia de cenzori sau audit pt vizare(intocmire raport)
Daca cifra de afaceri este sub 50.000 euro responsabiliattea asupra situatiilor financiare revine administratorului conform legii 420/2004, deci poate organiza si conduce contabilitatea oricine. De asemenea daca cifra de afaceri este pete 50.000 euro/an, dar societatea are compartiment distinct si angajati cu calificare in domeniu, chiar daca acestia nu sunt contabili autorizati sau experti contabili pot organiza, conduce si semna situatiile financiare.
"La persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizata în compartimente distincte, care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari de servicii în domeniul contabilitatii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate în conditiile Ordonantei Guvernului nr. 65/1994 si care au înregistrat o cifra de afaceri anuala de pâna la echivalentul în lei a 50.000 euro, raspunderea pentru tinerea contabilitatii, potrivit legii, revine administratorului sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)
Raspundere contabil studii medii Diana_ Diana_ Buna, Am urmatoarea situatie: o societate, singura persoana angajata in departamentul financiar contabil este un contabil cu studii medii, bilantul este ... (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro A n d y A n d y Buna ziua, un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru ... (vezi toată discuția)