avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor URGENT

Ma aflu in CO si mai am de efectuat inca 2 saptamani.
Am primit o somatie de la soc unde lucrez sa restitui autoturismul, laptopul si telefonul "in prima zi lucratoare de la comunicarea somatiei".
Trebuie sa le predau acum cat sunt inca in CO? Sau dupa ce imi reiau activitatea?
Prima zi lucratoare a mea sau a firmei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenajaad , utilizator 22:03, 21 Aprilie 2009
Pai nu se poate intreba la firma?Se pot da o multime de decizii sau notoficari(somatii etc) iar daca e formulata cu "fundul" asa se si intelege(eu inteleg clar ca e prima zi lucratoare pentru firma).
La ce am vazut pe la firme de la contractele de munca la felul cum sunt tratati angajatii...

Mai bine clarificati situatia printr-un telefon si apoi daca chiar doriti un ajutor mergeti la un avocat .
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
ContSters78406, utilizator
Va rog sa imi comunicati obligatiile mele legale: daca trebuie sa predau acum cat sunt in CO sau cand imi reiau activitatea.
Nu pot lamuri prin tel deoarece angajatorul incearca sa ma concedieze din decembrie 2008.
Multumesc!
1. Problema ridicata de dvs. (prea particulara) nu este reglementata de lege ci de Regulamentul intern al unitatii sau de actul incheiat (proces-verbal de predare -primire) intre unitate si dvs. atunci cand ati primit bunurile respective.
2. Daca nu sunt prevazute modalitatea de predare si termenul pe timpul cat sunteti sub contractul individual de munca atunci bunurile vor fi predate la incetarea contractului individual de munca.
3. Ar fi bine sa luati legatura telefonica cu angajatorul. Motivul dvs. ca incearca sa va concedieze din luna decembrie 2008 este nejustificat (in aceasta situatie). Problema dvs. o rezolvati cu angajatorul nu cu noi, consultantii de pe forum, care va oferim sfaturi pe care le veti urma sau nu (decizia este a dvs.).
Ar trebui sa stim mai exact continutul acelei somatii.
Poate fi un preaviz, o notificare de incetare a raporturilor de munca cu unitatea etc.
Trebuie sa vedem in ce baza s-a trimis acea somatie.
Nu exista regulament intern. Nu sunt prevazute in CIM aceste bunuri. Au fost predate initial in baza unui PV in care au fost mentionate doar bunurile, nimic altceva.
Din dec 2008 a incercat concedierea prin multe modalitati: acordul partilor (am refuzat), abatere disciplinara (comisia a decis neaplicarea niciunei sanctiuni intrucat motivul nu a putut fi probat). Am mentionat acest aspect pt a releva situatia tensionata cu angajatorul.
Angajatorul ma someaza sa le predau acum. Intrebarea pe care o adresez dvs este daca pot preda aceste bunuri la terminarea CO fara riscul de a fi cercetat penal pentru nepredarea imediata a lor.
Opinia angajatorului este ca trebuie sa le predau acum.
Opinia dvs care este?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Convocare din concediu giacris giacris Buna ziua, Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la ... (vezi toată discuția)
Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Concediu de odihna IonaPopDc IonaPopDc Buna seara, in ce conditii angajatorul poate sa anuleze o cerere de concediu? in data de 07.02.2017 am facut o cere online de co, a fost primita de superiorul ... (vezi toată discuția)