avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara, in ce conditii angajatorul poate sa anuleze o cerere de concediu? in data de 07.02.2017 am facut o cere online de co, a fost primita de superiorul meu. Am facut si cerere scrisa semnata si stampilata de superiorul direct. Pe baza semnaturii superiorului direct pot sa nu ma prezint la munca? Ce pot sa suport in urma neprezentarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 30 Martie 2017
1. Pana acum , nu am auzit de anularea unei cereri de CO odata aprobata. Insa potrivit art.152 alin.2 C.mun., "angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă".

De asemenea,dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

2. Daca s-a emis vreo decizie de rechemare a dvs din CO , atunci puteti fi cercetat disciplinar pentru absente nemotivate.

3. Daca nu s-a emis vreo astfel de decizie, atunci puteti sta in CO , in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact ... lucia-ioana81 lucia-ioana81 O intrebare care tine de legislatia muncii, dar nu stiu exact daca este stipulat pe undeva acest aspect. din ce am inteles eu: \'\'este ilegal ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna goplanet goplanet Am bilet de avion si am platit un avans nerambursabil pentru o parte din concediul de odihna din anul 2013, iar in ultima zi lucratoare din anul acesta ne ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna goplanet goplanet Am achizitionat bilet pentru anul viitor, planificarea concediilor nu s-a facut inca pentru 2013. Firma se va muta in alta cladire la anul. Mi se poate refuza ... (vezi toată discuția)