avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu

este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic?
va multumesc:wassat:
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 15:53, 14 Iulie 2010
Buna ziua.Conform dispozitiilor art.146 alin.1 din Codul Muncii 1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.

(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
deci raspunsul este nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)
Întrerupere co pentru evenimente deosebite Sanda L Sanda L Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază ... (vezi toată discuția)
Cine suporta plata transportului daca mi se face rechemare? In cazul in care sunt in concediu fiind plecata intr-o alta localitate din tara si conducerea institutiei imi face rechemare la serviciu,cine suporta plata ... (vezi toată discuția)