avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cine suporta plata transportului daca mi se face ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cine suporta plata transportului daca mi se face rechemare?

In cazul in care sunt in concediu fiind plecata intr-o alta localitate din tara si conducerea institutiei imi face rechemare la serviciu,cine suporta plata transportului X-(
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

Legea nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 146
(1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Multumesc!:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani concediu odihna, temei legal Enya2011 Enya2011 Va rog urgent daca stie cineva, ce temei legal exista pentru [u]plata concediului de odihna[/u] neefectuat in cazul unui functionar public, care si-a intrerupt ... (vezi toată discuția)
Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)