avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani Concediu odihna, temei legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani Concediu odihna, temei legal

Va rog urgent daca stie cineva, ce temei legal exista pentru plata concediului de odihna neefectuat in cazul unui functionar public, care si-a intrerupt activitatea prin demisie (se considera "incetarea raportului de serviciu, "Sectiunea a 3-a "..Legea 188.
Se pot asocia drepturile privind compensarea in bani la plata concediului neefectuat , prin incetarea raportului de munca, din Codul Muncii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Enya2011 , utilizator 14:37, 16 August 2011
Art. 117 din Legea nr.188/1999 prevede ca , dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

Art.146 alin.4 C.mun. dispune ca : Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.


Coroborand cele doua texte de lege, rezulta ca aveti dreptul la cmpensarea in bani a CO neefectuat.

De asemenea, puteti invoca in favoarea dvs si prevederile art. 15 (1) din HG nr.250/1992 care prevede ca : Concediile de odihna neefectuate, cuvenite salariatilor carora le-a incetat
contractul de munca, vor fi compensate in bani. Sumele cuvenite sunt egale cu indemnizatia de concediu aferenta perioadei efectiv lucrate.
(Hotararea 250 din 8 mai 1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor
din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare)
Multumesc din suflet, intre timp am listat si eu toata Legea 188/1999 si am recitit-o. Multumesc frumos, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu BogdanM88 BogdanM88 Dacă ești funcționar public și nu ți-ai luat concediul aferent anului 2017, există posibilitatea să ți-l transferi pe 2018? Dacă da, ce prevedere ... (vezi toată discuția)
Incasare bani concediu odihna neefectuat - functionari publici cu statut special dodd dodd este legala incasarea banilor pe concediul de odihna neefectuat (anul trecut) in cazul functionarilor publici cu statut special? va rog sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna al unui functionar public animarsrl animarsrl Buna ziua, Concediul de odihna in cazul transferului unui functionar public de la unitatea A la unitatea B. Daca la data transferului nu a efectuat tot ... (vezi toată discuția)