avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatiile angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatiile angajatorului

Buna ziua, m-ar interesa sa daca dupa ce nasc angajatorul are obligatia de a platii nasterea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 18 Februarie 2014
Nasterea in spitalul public este gratuita intrucat Dvs. aveti calitatea de asigurat.
Daca va referiti la ajutorul de nastere acordat de catre un angajator, atuinci va trebui sa verificati daca asa ceva este prevazut in c.i.m. , in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de dispozitii, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Eu nu am regulamentul intern sau c.c.m ... Daca il solicit angajatorului acesta trebuie sa mi-l dea?
Daca nu exista reglementat la nivel de angajator asa ceva, atunci acesta nu are obligatia de a va acorda un astfel de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil C.Geta C.Geta buna seara.sunt angajata ca vanzator intr-un magazin alimentar.srl cu 5 angajati.in contractul de munca nu am nici o referire la primirea unui salariu mediu ... (vezi toată discuția)
Cand se depune cererea de salariu mediu pe unitate? anaflorina anaflorina Daca nasc la sfarsitul lunii(28Sep15), cand as putea sa depun la resurse umane, cererea pentru salariu mediu pe unitate? Am inteles ca aceasta impreuna cu o ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)