Am avut un contract de publicitate cu o firma pentru a-mi publica sigla si datele de contact intr-un catalog cu specific. In discutiile preliminare avute cu agentul de vanzari mi se promitea marea cu sarea, precum ca acest catalog va fi o carte de vizita care va ajunge la mii de potentiali clienti si astfel voi avea posibilitatea de a-mi dezvolta afacerea. Bineinteles ca nu ma puteam baza pe promisiunile lor dar totusi am considerat ca nu este rau sa am si publicitate-in catalog si pe internet. Totusi in decurs de un an si jumatate de cand a fost publicat catalogul nu am primit nici macar o propunere de colaborare sau de afaceri, cum se spune, ci numai oferte de produse consumabile -accesorii-, oferte de credite bancare, stiri de ultima ora ce nu au de aface cu domeniul meu de activitate si multe alte informatii ce nu ma interesau. Prin urmare nu am mai fost de acord sa le platesc factura restanta pentru ca am considerat ca suma este prea mare pentru a cumpara o ''carte cu poze''-1000 ron aprox. Credeti ca am vreo sansa in fata instantei de judecata de a dovedi ca nu am avut nici un fel de beneficiu de pe urma acestei publicitati si a nu le mai plati factura? Nici macar nu stiu in ce tiraj a fost tiparit catalogul si unde a fost raspandit.
parerea mea este ca nu aveti sanse...ati incheiat un contract si trebuie sa-l respectati.
instanta o sa va spuna ca nimeni nu este de vina pt. ca nu ati primit cereri.
Cred ca nu. In fond, conform prevederilor contractuale nu s-s incalcat nici o obligatie, ei si-au indeplinit obligatia de a va publica sigla si datele de contact, restul promisiunilor tin de marketing, nimeni nu va poate garanta ca mii de clienti se vor indrepta inspre unitatea dumneavoastra in urma publicarii in acel catalog. Tutusi aveti o sansa in plus.
Daca s-a dovedit fara folos investitia, ulterior expirarii contractului puteti sa nu-l mai prelungiti.
Factura proforma
G.V.
Suntem o firma de instalatii electrice.Intrebarea mea este daca la o investitie este finalizata instalatia electrica, putem sa emitem factura proforma? pentru ... (vezi toată discuția)