avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mutarea dosarului la instanta competenta de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mutarea dosarului la instanta competenta de judecata

Legea 2/2013 a transferat competenta de judecata a unor cauze de contencios adm, de ex acelea privind raporturile de munca ale functionarilor publici de la curtea de apel la tribunal. Am primit comunicarea CA Bucuresti cf careia in urma sedintei de judecata instanta a decis ca TB este instanta competenta. Legea 2/2013 spune ca in aceste cazuri transferul dosarelor se face pe cale administrativa. In comunicare nu se spune nimic in acest sens. Nu stiu ce am de facut in aceasta situatie. Trebuie sa astept sa se faca transferul pe cale adm de la CAB la TB, respectiv sa astept o comunicare din partea TB dupa preluarea dosarului (va dura probabil inca 3-4 luni dupa ce am asteptat 2 luni motivarea CAB), sau trebuie sa ma duc la Registratura CAB sa cer dosarul pentru a-l inregistra personal la TB?
Legea 2/2013: art. 23 -
(3) Procesele în curs de judecată în primă instanţă în materia contenciosului administrativ şi fiscal aflate la data intrării în vigoare a prezentei legi pe rolul curţilor de apel şi care, potrivit prezentei legi, sunt de competenţa tribunalelor se trimit la tribunale.
(4) În cazurile prevăzute la alin. (1) - (3), dosarele se trimit, pe cale administrativă, la instanţele devenite competente să le judece.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:11, 18 Februarie 2014
Dosarul nu il puteti inregistra personal dar puteti formula o cerere catre TB in care solicitati sa vi se comunice daca a sosit dosarul la ei.
Curtea de Apel București v-a comunicat o încheiere de ședință. Tribunalul București, la primirea dosarului, nu se întrunește în ședință, astfel că nu va exista o încheiere în care să se consemneze că dosarul a fost primit cu bine. :)

Nu trebuie să vă faceți probleme. Curtea de Apel va trimite dosarul Tribunalului iar dvs. veți primi o citație de la această din urmă instanță cu termenul stabilit în cauză.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, O hotarare irevocabila data in ultima instanta de Curtea de Apel Bucuresti imi poate fi trimisa in forma redactata la domiciliul meu daca fac ... (vezi toată discuția)
Legea 2/2013 - recurs iccj adrianef adrianef Am pe rol la ICCJ un recurs pe conflict de munca cu termen in martie 2013. Conform Capitolul III - Dispozitii tranzitorii si finale din Legea 2/2013Legea ... (vezi toată discuția)