.....Prima ar fi cat timp au la dispozitie pentru emiterea deciziei? ...
Depinde de sanctiunea aplicata. Oricum de la data emoiterii , au la dispozitie un termen de 5 zile pentru a fi comunicata decizia.
Termenul de 5 zile calendaristice în care trebuie comunicată decizia de sancţionare disciplinară nu are natura juridică a unui termen de decădere, ci constituie un termen de recomandare. În caz de nerespectare consecinţa este lipsa producerii de efecte juridice a deciziei de sancţionare.
Daca nu s-au respectat etape corecte a cercetarii si nu mi-au fost predate documentele ii pot da in judecata? as avea castig de cauza?
- daca este vorba de sanctiunea desfacerii disciplinare a c.i.m., atunci concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Mentionez ca ei mi-au suspendat contractul de munca pana la luarea deciziei si deja au angajat alt om pe postul meu. este normal asa?
Art. 83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
....