avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Buna seara! Va expun urmatoarea situatie : femeie 56 de ani vaduva (a trait cu sotul ei 28 de ani, are 4 copii cu el ,majori) S-a recasatorit si a trait cu sotul al doilea 1 an , dupa care a divortat. Ea intreaba daca poate primi pensie de urmas dupa primul sot (mort) cind va ajunge la virsta pensionarii in conditiile in care a mai fost casatorita? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:51, 19 Februarie 2014
Nu. Pensia de urmas se acorda doar daca nu se mai recasatorea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas morotecanu morotecanu Sunt pensionar MAI. Am fost căsătorit 24 de ani după care am divorțat în anul 2014. Am fost căsătorit cît timp eram in activitate. Dacă mă ... (vezi toată discuția)
Vaduva beneficiaza de pensie de urmas....? Lorisor Lorisor Mama mea este vaduva de 11 ani.Poate beneficia de indemnizatie de urmas si daca da,ce trebuie facut? Sau care sunt conditiile pentru a se incadra la aceasta ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru vaduve manuela szucs manuela szucs soacra mea este vaduva,are 56 ani,sotul a fost pensionar,ea a primit 6 luni un ajutor de la stat in valoare de 900.000 de lei,acum 4 ani.as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)