avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza eronat calculata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza eronat calculata

Am mai multe intrebari.
Poate par copilaresti, dar le pun dintr-a situatie reala.

Am gasit nereguli in listele de intretinere iar administratorul nu coopereaza la rezolvarea lor, comitetul nu se implica, iar presedinte sunt eu.

Intrebari:

Ce cai legale are un locatar impotriva asociatiei exceptie facand sedintele si plangerea la presedintele asociatiei de proprietari.

Daca incerci sa contestezi o lista de intretinere si presedintele nu iti semneaza contestatia ce poti sa faci.

Daca presedintele contesta listele de plata si nimeni nu il ia in considerare, desi aduce argumente, unde poate sa mearga.

Daca presedintele asociatiei anunta sedinta de comitet, iar comitetul (format din 2 oameni) nu se intruneste cum poate lua o hotarare.

Daca asociatia de proprietari a hotarat ceva ilegal ce poti sa faci? Unde te duci?

Daca soliciti dreptatea la primarie, iar primaria ofera o solutie ambigua, sau doar raspund in limbaj de lemn, ce se poate face.

Daca actele asociatiei nu iti sunt puse la dispozitie, ci tainuite de catre administrator, ce sa poate face.

Daca administratorul calculeaza incorect cotele de plata iar comitelul de bloc il sustine ce se poate face.

Daca nu achiti suma scrisa pe o lista pe care ai contestat-o iti pot fi puse penalizari de neplata? Cum contestezi o lista daca presedintele sau comitetul de bloc nu iti semneaza contestatia?


Marul discordiei este suprafata utila scrisa in contractul de vanzare cumpare. Acolo scrie: suprafata utila 86 mp(80.5 +5.5 logie)
In cadastru scrie suprafata utila 80.5 mp.

Administratorul a luat 86 mp la calculul cheltuielilor de incalzire. Dar logia nu este suprafata utila. Astfel doar 2 din 16 apartamete au alte sume la incalzire. Probabil cele ca au facut actele la acelasi notar.

In mod normal suprafetele si cotele sunt scrise in contractul de asociere al asociatiei. Dar cotele au fost schimbate prin sedinte furtunoase de asociatie in urma indicatiilor confuze ale primariei.



Acum pentru cine are timp am sa povestesc mai pe larg.



Sunt presedintele unei asociatii de proprietari.
Din listele de plata am constatat sume diferite la incalzire pentru apartamente identice. Doua apartamente se "evidentiau" cu aprox 30 RON mai mult. Printre care si al meu.
Am solicitat explicatii administratorului, la inceput ca un locatar obisnuit. Conform art 10 din Legea 230-2007.
Nu am primit nici o explicatie de la administrator. Doar niste tipete de genul: -Nu vi tu acum sa ...!
Am mers la precedentul presedinte de bloc, cel dinaintea mea, care mi-a explicat cum ca in trecut a fost un mare conflict in bloc legat de un hol de intrare in apartamentele cu 4 camere. (Este un hol de 3,5 mp la intrarea in apartamente. Se pare ca initial era suprafata comuna, dar asociatia a convenit sa il de in folosinta la ap cu 4 camere. Acestea au mutat usa de la intrare cu aprox 2 m. Era oricum absurd sa ramana acea nisa pe palier. Putea oricand sa se ascunda acolo cineva si sa astepte un locatar intarziat. Cert este ca acel hol este folosit de ap. cu 4 camere)

Tot de la el am aflat si in ce a constat scandalul.
Un proprietar de ap. cu 2 camere (sunt 3 ap. pe palier -2 ap. cu 4 camere de aprox 80 mp cu usa mutata a.i. sa inchida acel mic hol si un singur ap cu 2 camere de aprox 50 mp) a reclamat prinderea in suprafata utila a acelui hol de 3.5 mp pentru ap de 4 camere.
Personal imi pare corect.
Dar asociatia a explodat in scandal si au hotarat in majoritate- fiind 16 ap cu 4 camere si numai 8 cu 2 camere - ca acel hol sa se foloseasca pur si simplu fara a plati nimic in plus si fara a oferi nimic in compensatie (se putea oferi de exemplu ceva spatiu pentru depozitare la subsol).
Atunci proprietarul a reclamat la primarie.
Primaria a trimis o inspectoare.
Aceasta recomandat reclacularea cotei indiviza. Atat. Nu a spus cum, nu a dat indicatii.
In urma acestei recomandari s-a modificat cota parte indiviza considerandu-se suprafetele apartamentelor din titlurile de proprietate sau din contractele de vanzare cumparare.
Eu consider aceasta cam gresita. Pentru ca la asociatie exista un contract de asociere, o hotarare judecatoreasca in care sunt trecute suprafetele si cotele. Adica trebuia modificat actul constitutiv.
Dar romanul este inventiv si incearca prin orice mijloace sa traga spuza pe turta lui, mai ales daca este la conducere.
Zis si facut. Administratorul s-a pus in miscare. A venit prin 2011 si pe la mine la usa. Sa imi ceara contractul de vanzare cumparare, motivand ca acel proprietar de la 2 camere, este cam nabun si a dat blocul in judecata deoarece ap. cu 4 camere au furat holul de la intrare.
Eu am cumarat ap. in 2006. Cu ipoteca bancara pe 25 ani. Actele au fost super verificate. Banca s-a protejat cum a stiut mai bine de eventuale fraude. Aveam si un cadastru din 1985 si unul din 2006. Intre ele difereau doar stamplilele. Pe unele disparuse cuvantul Republica Socialista. In rest suprafetele erau la fel, schita ap la fel. Suprafata utila era de 80.5 mp plus o logie de 5,5 mp. Intabularea pe suprafata utila era la 80.5 mp.
Fara sa banuiesc ca tocmai eu am furat holul de la intrare i-am dat administratorului (inca in functiune) o copie de pe contract.
Intre timp au mai fost sedinte zgomotoase la parterul blocului. Eu ajung tarziu acasa. In general dupa o zi lunga evit atmosfera zgomotoasa si incerc sa ajung la familie cat mai repede. Astfel ca am evitat si sedintele de bloc pline de adrenalina.
Acum 2 ani intrucat nu mai vroia nimeni sa fie presedinte de bloc, m-au propus pe mine. Motivand ca trebuie sa facem prin rotatie.
In naivitatea mea am intrebat de ce nu se roteste si administratorul, banuind oarecum ceva putred in administratie, de bloc desigur.
Raspunsul a venit prompt. "-Eu am atestat si nu mai are nimene icea."
Am considerat ca nu am sa ma intalnesc prea des cu individul si ca daca tot trebuie sa imi fac datoria cetateneasca, am sa renunt si la remuneratie, sa mai scad din factura la pensionarii astia, mi-am zis.

De la vechiul presedinte am preluat NUMAI stampila asociatiei. Si omul mi-a dat niste sfaturi si informatii despre ca am sa ma astept din partea celui cu atestat. Am considerat ca pot aplana eventualele discutiil si ca pana la urma ma pot intelege cu oricine. Chiar si cu administratorul ciudat.

A venit sfarsitul lunii si au aparut listele de intretinere.
Adica atat. Listele si nimic altceva.
Listele erau deja semnate de cenzor si administrator si asteptau sa fie semnate si stampliate de mine.
Am verificat sumele, erau OK. Dar nu aveam actele de intrare, facturi, chitante, etc.

Unde sunt? am intrebat.
Le-am verificat impreuna cu cenzorul, sunt OK. Asa merge treaba aici in bloc. Tu doar semneaza.:O

Am semnat "ca primarul" cam 8 luni.
Dupa care am constatat diferentele de la caldura.
Am solicitat administratorului o explicatie. Nu am primit decat bruscari verbale.
Am solicitat dosarul cu hotararea comitetului.
"- Pai nu la tine trebuiesc sa fie actele" a raspuns acesta.
"-Eu nu am primit nimic. Am facut un proces verbal numai pentru stamplila cu fostul presedinte. Acum doresc sa vad niste documete si trebuie sa imi asigurati accesul la ele. Fostul presedinte mi-a spus ca sunt la asociatie. Unde sunt? Am incercat sa explic."
Desigur ca mi-a trantit usa in nas.

Lucru care m-a enervat oarecum.
Am mers la membrii din comitet si i-am rugat pe ei sa ii solicite administratorului macar facturile de intrare, restul de acte lunare si cotele indiviza pe apartamente, intrucat consider ca am gasit o eroare.
Desigur ca in acest timp am inceput sa citesc legea 230 si 114.

Au venit facturile pe e-mail.
Am verificat cu tabelele.
Am constatat la 5 apartamente alte cote decat cele din protocolul asociatiei, o factura cu ala suma, iar din banii incasati pe inchirierea boxelor de la susbsol era platita o cartela de telefon mobil - al asociatiei scria acolo.
Am apelat acel telefon. Ca doar era platit de noi. Nu a raspuns nimeni.
Am taiat plata la telefon.
Am scris pe listele de plata ca suma de la gaze nu este corect inscrisa si nu corespunde cu factura, iar cotele sunt oricum altele.
Am sugerat refacerea acestor liste si penalizarea cu 5% din salariul adminstratorului. Apoi am pus listele astfel verificate in cutia de scrisori a asociatiei.
Intere timp am verificat Contractul de vanzare cumparare al apartamentului meu.

In contract scria. Apartament cu 4 camere situat in .... cu o suprafata utila de 86 mp (80,5 + 5,5 logie).

Este adevarat. Cine a redactat contractul - notarul - trebuia sa scrie: suprafata totala 86 mp (80.5 +5.5 logie). Probabil este o greseala.

Dar in Anexa 1 din legea locuintei, scrie clar ca balcoanele si logiile nu se pun la calculul suprafetei utile pentru deternimarea cheltuielilor de incalzire.

In jurul orei 22.30 in aceeasi zi de duminica, a venit la mine la usa unul din membrii comitetului, solicitand prezenta mea la o sedinta.

La sedinta erau cei doi membrii de comitet si administratorul. Acesta din urma, cu fata rosie, jugulara umflata si mustata zbarlita, a tipat la mine. "-Semneaza listele ca nu incasez bani si ne opresc aia caldura".

"-Stai mai intai sa le verific daca s-a modificat ce am spus."
"-Nu, eu din greseala ti-am trimis alta factura si alt tabel de cote, dar listele sunt bune si tu le-ai mazgalit, iti bati joc de munca mea." Si cu o agilitate iesita din comun pentru cei 60 de ani ai lui a infipt mana in gatul meu. :O
.....
M-am retras un pas.

"-Si sa scri acum in registru ca ai mazgalit listele." a continuat administratorul
"- Stai mai frate ca nu sunt la Gestapo, sa ma intimidezi sa scriu si sa semnez ce vrei tu. Pana la urma esti angajatul meu."

Va dati sema ce a urmat. X-(

Pana la urma induplecat de cei din comitet si de ora tarzie, plus de decibelii din bloc am semnat si stapilat.
Desigur ca a trebuit sa suport si 30 minute de perdaf din partea sotiei administratorului - care inca din 1980 lucreaza in administratia locala si stie ea mai bine ....
Au mai trebuit 20 minute sa il convingem pe individ ca nu mazgalesc, si ca nici pixul lui nu am sa il folosesc.

Nu a inteles ca daca am primit din greseala lui alte acte, normal ca am retransmis listele pentru refacere.

Am ajuns pachet de nervi acasa. Si am hotarat sa demisionez.

Dar a doua zi mi-am spus. : "- Nu am sa ma las furat la caldura pe semnatura mea, il dau afara pe nebun. Sa fie administrator la balamuc daca vrea."

Intelesesem de ce nu vroia nimeni sa fie presedinte de bloc.

Am incercat sa intru in posesia actelor, care legal trebuiau sa fie in posesia mea. Dar cei din comitet nu ma mai sprijina. Unul din ei nu mai vrea scandal, iar al doilea sustine ca este posibil sa le mazgalesc. Alt ... :frantic: indoctrinat de administrator.

Am facut o plangere la primarie. Astept insa raspunsul Dar mari sprante nu imi pun in el. Nici sa fiu fraierul blocului sa platesc mai mult degeaba nu vreau.
Nu este normal ca apartamente identice sa aiba cote indiviza diferite.
In plus cum s-a calculat noua cota. Cel putin in cazul meu s-ar putea sa fie scris cam complicat in contract dar mai este si un cadastru atasat. Unde holul de intrare este prins in suprafata utila si aceasta esta 80.5 mp. Ca la toate apartamentele. Deci este clar ca doar logia ma difrentiaza in calculul caldurii. Dar logia nu este incalzita. #-o

Stiu ca am dreptate. Am toate actele.

Problema este cum obtin dreptatea fizic.
Cum pot convinge administratorul sa calculeze corect.
Cum ma indrept impotriva lui.
Nu doresc sa fiu singurul din bloc care platesc la caldura pentru un balcon neincalzit.

Nu cred ca il pot concedia prea usor. Are simpatizanti prin bloc.
Si inamici are dar acestia il evita si nu se mai implica.
Si eu inclin sa il evit. Nu imi este frica de el. Imi este frica de mine, cand cineva tipa la tine 20 minute si iti pune mana in gat, este posibil sa il bruschezi si tu.
1-Topic lung,greu de parcurs,fara precizarea de date concrete relevante
Raspunsuri la neclaritatile dv exista in normele care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
2-
Ce cai legale are un locatar impotriva asociatiei exceptie facand sedintele si plangerea la presedintele asociatiei de proprietari.


Proprietarul ,initial poate solicita clarificarea situatiei in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sau si art 12 A al c si d din HG nr 1588/2007
Daca la nivelul asociatiei,reprezentantul legal refuza sa clarifice aspectele ,proprietarul se poate adesa serviciului de specialitate din primarie si conditionat de raspuns,poate promova inclusiv plangere la politie/parchet sau actiune in instanta
3-
Daca incerci sa contestezi o lista de intretinere si presedintele nu iti semneaza contestatia ce poti sa faci.

Pai daca dv sustineti ca sunteti presedinte de asociatie,dv sa precizati motivul pentru care nu semnati contestatia
Conform norme in vigoare,sesizarile/cererile/contestatiile adresate asociatiei de proprietari se pot inregistra sau se pot primi pe baza de semnatura
Important este ca presedintele adica dv sa raspunda la cererile proprietarilor
4-
Daca presedintele contesta listele de plata si nimeni nu il ia in considerare, desi aduce argumente, unde poate sa mearga.

Legal ,discutand listele de plata trebuie sa fie verificate si vizate de catre cenzor/comisia de
cenzori
Daca cenzorul prin semnatura isi asuma responsabilitatea pentru temeinicie si legalitate ,pe cale de consecinta presedintele trebuie sa clarifice direct cu cenzorul aspectele pentru care contesta lista de plata
In asociatia dv atat membri comitetului cat si cenzorul nu evidentiaza aspectele pentru care dv ca si presedinte contestati lista de plata ?
5-
Daca presedintele asociatiei anunta sedinta de comitet, iar comitetul (format din 2 oameni) nu se intruneste cum poate lua o hotarare.


Este o problema majora daca membri comitetului nu inteleg sa se implice iatia de proprietari
Daca presedintele constata reticenta/dezinteres din partea comitetului,poate convoca adunare generala,sa aduvca la cunostiinta proprietarilor problemele si dezinteresul cu care se confrunta si sa incerce numirea unor membrii ai comitetului executivi responsabili
6-
Daca asociatia de proprietari a hotarat ceva ilegal ce poti sa faci? Unde te duci?


Iata ce precizeaza norma in vigoare
L nr 230/2007 Art. 26
(la data 16-Jun-2011 Art. 26 din capitolul IV a fost atacat de (exceptie admisa) Decizia 670/2011 )
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de
asociere a asociatiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor
proprietarilor, aceştia pot ataca în justitie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile
de la adoptarea acesteia. Actionarea în justitie nu întrerupe executarea hotărârii decât
în cazul în care instanta dispune suspendarea acesteia.


7-
Daca soliciti dreptatea la primarie, iar primaria ofera o solutie ambigua, sau doar raspund in limbaj de lemn, ce se poate face.


Daca serviciul de specialitate ofera solutie ambigua sau raspund in limba de lemn,presedintele de asociatie sau orice proprietar se poate adresa forului ierarhic superior-viceprimar,primar,departamentului specializat din MAI
8-
Daca actele asociatiei nu iti sunt puse la dispozitie, ci tainuite de catre administrator, ce sa poate face
.
Situatia ca administratorul nu se achita de obligatile de serviciu,indreptateste reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui sa dispuna discutarea activitatii acestuia in cadrul comitetului executiv
Pentru a intra in posesia actelor asociatiei de proprietari presedintele de asociatie poate apela la autoritatea si competenta conferita de normele in vigoare,poate notifica oficial administratorul de imobil sa puna la dispozitie documentele asociatiei de proprietari
Poate sesiza oficial serviciul de specialitate din primarie,inclusiv pentru aplicarea disp art 55 din L nr 230/2007
9-
Daca nu achiti suma scrisa pe o lista pe care ai contestat-o iti pot fi puse penalizari de neplata? Cum contestezi o lista daca presedintele sau comitetul de bloc nu iti semneaza contestatia?


Asociatia de proprietari,in temeiul disp art 49 din L nr 230/2007 poate calcula penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta neachitata in termenul stabilit Contestatia poate fi adresata atat direct asociatiei de proprietari, cat si prin corespondenta cu confirmare de primire

10-
Nu cred ca il pot concedia prea usor. Are simpatizanti prin bloc.

Problema cu concediatul trebuie atent analizata,pentru a nu genera plangeri/actiuni in instanta din partea administratorului
Simpatizantii nu raspund pentru incalcarea sau nerespectarea normelor in vigoare

11-Parere personala
Daca intampinati atatea probleme si nu sunteti ajutat de niciunul dintre membrii comitetului,
nici de administrator,nici de catre cenzor/comisia de cenzori,ganditi-va serios daca se justifica sa staruiti sa clarificati nebuloasele perpetuate pe parcursul mai multor administratori si presedinti de asociatie
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
ynocentta, utilizator
@Bogdan1459,
Cu scuze dar nu am avut timp sa citesc decat 1/4 din ce ati scris.
Va sugerez sa cititi cu atentie legislatia (legea 230/2007 si HG 1588/2007), sa va confirmati contul pe avocatnet, sa postati o singura intrebare si sa o discutam. Apoi, in alta postare intrebati despre altceva si tot asa o sa va lamuriti. Altfel e greu de raspuns la asemenea memoriu pe care nu l-ar citi probabil nimeni daca-l trimiteti unor autoritati.
Sa incerc cu prima dumneavoastra intrebare:
Ce cai legale are un locatar impotriva asociatiei exceptie facand sedintele si plangerea la presedintele asociatiei de proprietari.

Depinde ce vrea locatarul, ce solicita, ce contesta. O suma afisata pe lista de plata poate fi contestata in maxim 10 zile de la afisare iar presedintele sa-i raspunda in maxim 7 zile. Altele au alte termene. Dar, oricum locatarul nu poate, nu trebuie sa fie "impotriva asociatiei" asa cum spuneti, ci in asociatie, alaturi de ceilalti membri ai asociatiei.
Toate problemele se vor rezolva atunci cand veti rezolva problema administratorului.
Probabil a fost invatat sa se considere a fi tartorul blocului si...acum, cand cineva il ia la intrebari, se considera atins in orgoliul lui de tartor.

Nu vad alta rezolvare. Deloc.
Am trecut si eu prin faze oarecum asemanatoare, numai ca la noi era vorba despre presedintele asociatiei cu care am rezolvat-o cu ajutorul lui Dumnezeu. A plecat singur spre zari mai indepartate si ne-a lasat in pace.
Cu oameni conflictuali este extrem de greu sa lucrezi, iar daca nu ai de partea ta o echipa care sa te sprijine, e aproape imposibil. Sunt oameni care nu vor renunta niciodata la a se considera buricul pamantului, asa au fost educati, asa au fost acceptati de cei din jurul lor si asa au trait o viata.... Este cazul acestui administrator.

Aveti un comitet executiv pe ai carui membri trebuie sa-i convingeti ca aveti dreptate, pas cu pas, si care oameni sa va sprijine sa va lipsiti de acest om in administrarea asociatiei. Nu este educat pentru o asemenea activitate.
Prioritatea pentru dv. este sa va adunati o echipa fara de care nu veti realiza nimic.
@Bogdan1459
Buna ziua,

Pentru ca in povestea Dvs. m-am regasit pe mine la inceputul anului 2012 cand am devenit presedinte de asociatie fara sa stiu in ce ma bag, va recomand sa lecturati mesajele din linkul de mai jos in care, pas cu pas, ajutata de acesti oameni minunati si de un comitet format din membri cu coloana vertebrala, am descalcit multe dintre problemele cu care m-am confruntat dar am reusit sa pun la punct o asociatie condusa de un administrator ca al Dvs.
Pentru predarea actelor am fost nevoita sa apelez la politie, unde am depus plangere pentru retinerea acestora fara temei legal, dupa ce am reziliat contractul de prestari servicii la data la care am putut sa fac acest lucru, conform clauzelor contractuale.
www.avocatnet.ro/content/for...
Explicati locatarilor ca nu este vorba de problema Dvs. personala in ceea ce priveste mp calculati gresit, explicati proprietarilor ca acelasi lucru li se poate intampla si lor, erorile sunt normale dar cand devin obisnuinta trebuie sa interveniti.
Legea 230/2007 si normele de aplicare va sustine in demersurile pe care le puteti face. Primul lucru, urmati sfatul Doamnei @elga50, convingeti comitetul de necesitatea schimbarilor in activitatea asociatiei. Daca totul este la vedere, transparent, adevarul nu va deranja pe nimeni decat pe cei care au ceva de ascuns.
Urmati pasii legali, etapa cu etapa, reveniti pe forum si vom impartasi cu Dvs. solutiile gasite de noi, aplicabile pentru fiecare caz specific.
Aveti obligatia sa nu semnati listele de plata daca acestea nu sunt corecte, aveti dreptul sa cereti si sa primiti explicatii de la cenzorul care confirma actele contabile.
Functia cere implicare, indarjire si impunere cateodata, toate acestea cu folosirea unei mari parti din timpul liber al Dvs.
In prezent pot spune ca in asociatia noastra, activitatea merge foarte bine si nu imi mai aduc aminte de greutatile prin care am trecut pentru ca in final, au fost incununate de succes.
:luck:
L.C.
Am intrat acum pe forum.
Am inregistrat si contul.
Am citit tot ce s-a scris pana acum.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari.

Adevarul este ca administratorul se considera tartorul blocului.
Si prin limbaj violent se impune locatarilor care misca in front.

Acum este clar ca am de ales. Ori incep o lupta lunga, care implica convingerea locatarilor si demersuri la autoritati, ori accept tartorul si ma rog la dumnezeu sa ne ierte.

Plec acum la posta sa pun solicitarea actelor cu o confirmare de primire.
Apoi urmeaza politia. La primarie am fost ieri.

Am sa urmez toate indicatiile scrise de @ynocentta.
Cel putin cat am sa am timp. Oricum am cam putin timp liber.

Sfatul prietenesc al lui @elga50 este cam greu de urmat. Eu plec la 7.30 dimineata si ajung acasa dupa ora 22.00. Am facut prostia sa imi deschid o mica afacere, care pentru putinele beneficii aduse imi rapeste tot timpul.
Am sa incerc totusi.

Dar sigur si administratorul va face lobby. Ceva de genul: "-Asta de la 4 camere care a furat holul acum vrea sa plateasca mai putin."

De la prieteni de familie am primit sfatul sa vand casa la o familie de 12 rommi sau de 50 de chinezi si sa imi construiesc o casa a mea pe pamant, undeva in afara orasului.

Pana atunci am sa urmez toate caile de atac asupra administratorului.

Trebuie sa ies acum. Intru insa cu noutati.

Multumesc Bogdan.

Alte discuții în legătură

Cota indiviza buna seara! stie cineva sa-mi spuna daca este ok ... onetime onetime Cota indiviza Buna seara! Stie cineva sa-mi spuna daca este ok ca pe lista de intretinere sa am trecuti 86,55 suprafafa utila, in conditiile in care in ... (vezi toată discuția)
Sesizare. mariusf09 mariusf09 Buna seara, Spuneti-mi va rog unde pot face o sesizare impotriva conducerii unei asociatii de proprietari. Detin informatii ca persoane care sunt platite din ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza oanar oanar Sunt proprietar in cadrul unei asociatii de proprietari din sectorul 5 Bucuresti. As dori sa aflu cateva informatii. Asa-zisul comitet al asociatiei noastre ... (vezi toată discuția)