In cazul in care doriti sa schimbati ceva in bine e ati facut foarte rau ca v-ati da demisia.
presedintele este persoana cu cea mai mare autoritate intr-o asociatia de proprietari.
In legatura cu problema semnalata, lasand la o parte faptul ca administratorul este rau intentionat, corect era ca toti proprietarii sa procedese ca dvs si sa rectifice legal greseala. Astfel administratorul nu mai poate sa faca abstractie de noile modificarile cu privire la suprafata utila.
Nu intelg cum de i-ati permis si cum de ii permiteti in continuare sa se comporte astfel. Nici ca si simplu proprietar eu unul nu as accepta asa ceva.
Demiterea administratorului nu e complicat deloc daca exista voita. Este un simplu anajat si poate fi concediat ca orice angajat.
aveti 2 variante la dispozitie:
1. Concedierea pe motive disciplinare.
Trebuie sa nu uitat ca este totusi protejat de codul muncii si ca e indicat sa parcurgeti pasii normali in astfel de situatii.
Retineti si ca administratorul trebuie sa se conformeze deciziilor comitetului executiv. Era suficient o simpla decizie scrisa si aprobata de comitetul executiv prin care se stabilea recalcularea cotelor indivize. Daca administratorul nu se conforma, il sanctionati mai intai cu sanctiune disciplinara, inclusiv cu diminuarea salariului. Apoi urmatorul pas era concedierea.
2. Concedierea prin desfiintarea postului.
Este o masura si mai simpla si singura conditie e ca dupa desfiintarea postului nu mai puteati sa angajati alt administrator, insa puteati sa externalizati serviciul de administrare unei firme specializate.
Pentru ambele varianta e bine ca toate detaliile sa fie bine puse la punct ca sa fiti acoperit in eventualitatea unei reclamatii la ITM sau chiar un proces.
Un aspect iar foarte important. Toate masurile de mai sus se iau prin deciziile comitetului executiv. Nu trebuie consultati proprietarii. Totusi chiar si asa, proprietarii ar trebui consultati pentru ca la urma urmei ati fost ales sa le reprezentati interesele.
Post Edit
Ulterior am citit si ultimul dvs post. Si am sa va raspund la o afirmatie:
Monstrii de genul acesta apar numai datorita legislatiel insuficiente.
Gresiti amarnic. Monstrii acestia apar pentru ca sociatatea le permite, inclusiv dumneavoastra. intradevar calea corecta e deseori si cea mai anevoioasa. insa daca dvs spuneti ca "Eu am trecut peste incident" e ca si cum l-ati incuraja.
Legislatia este foarte buna, problema este cum o aplicam, iar parte din procesul de aplicare sunteti si dvs, si daca lasati lucrurile sa se stinga de la sine din punctul meu de vedere faceti o mare greseala.