avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical vs. concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical vs. concediul de odihna

Buna seara,
Am si eu o intrebare: Daca am avut concediu medical pe perioada 1-9 ianuarie, iar concediul de odihna era programat in intervalul 8-10 ianuarie, contractul meu de munca urmand a se incheia pe 16 ianuarie (era pe perioada determinata), este normal ca mi s-a acordat decat o zi de c.o (10 ianuarie) restul de 2 zile fiindu-mi compensate in bani in conditiile in care imi puteau fi acordate efectiv pana pe 16? sau pentru ca acest lucru sa se fi intamplat trebuia sa fac vreo cerere? nu am facut nicio cerere crezand ca va intra c.o in continuarea c.m si am ramas cu 2 zile nemotivate...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 19 Februarie 2014
Trebuia sa reprogramati cele 2 zile de concediu de odihna pentru perioada 13-14 ianuarie (11-12 ianuarie erau sambata - duminica), concediul medical fiind motiv obiectiv de intrerupere a concediului de odihna.
Angajatorul a procedat corect.

Codul muncii:
ART. 151
(1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
Va multumesc
Potrivit art. 16 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

Prin urmare, concediul medical intrerupe concediul de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și cel de odihna OPLA OPLA Buna ziua Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in ... (vezi toată discuția)