avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Care este statutul unui program pe calculator(cod ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Care este statutul unui program pe calculator(cod sursa)?

Suntem 4 asociati intr-o firma si din pacate nu ne mai intelegem nicicum deoarece 2 dintre asociati au un aport minim la activitatea firmei si incearca mereu sa puna piedici. Intrebarea ar fi daca 1 (sau 2) dintre asociati ar dori sa continue activitatea in cadrul altei firme, cum se poate proceda dpdv legal? Obiectul disputei il constituie un program pe calculator, la care 2 dintre asociati au muncit timp de 4 ani (unul dintre ei si in calitate de angajat), proiect pe care ar dori sa il continue in noua firma.
Ati putea sa imi indicati eventual legislatia romana, ce stipuleaza in acest sens? Proprietatea intelectuala cum se imparte in cazul in care nu exista nimic stipulat in plus fata de ceea ce exista in legislatie?
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 13:28, 19 Februarie 2014
In lipsa unei clauze contrare, societatea (angajator) detine drepturile patrimoniale de autor asupra programului creat de programatorii angajati.

In speta dvs., trebuie analizata situatia in ansamblu (din punct de vedere juridic) si stabilita o strategie potrivita in cazul unei eventuale retrageri a celor doi asociati.
Multumesc pentru raspuns. Niciunul dintre asociati nu doreste sa se retraga, primii 2 pentru ca nu au muncit nimic si le convine sa primeasca bani fara sa fi muncit, iar ceilalti 2 pentru ca e munca lor de 4 ani. Firma nu genereaza foarte mult venit, insa genereaza ceva si tocmai acum incep sa apara tot mai multe contracte.
Aveti vreo propunere (sunt constienta ca nu sunt suficiente detaliile pe care le-am oferit) legata de cum am putea face mai departe?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
vvalentina, utilizator
Este imposibil sa dau consultanta juridica pe forum si doar pe baza unor informatii limitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire duplexuri - in etape (prin lotizare?) - pe terenul altuia firsd firsd Buna seara Mi-ar fi de mare folos un sfat (sau mai multe :D ) pentru urmatoarea situatie: Societatea comerciala A detine cu titlu de proprietate un teren ... (vezi toată discuția)
Cand poate curatorul sa dispuna vanzarea pentru sine insusi? este necesara utentificarea actului de vanzare? anagrama anagrama Buna ziua, Daca sunt curatorul unei persoane puse sub interdictie, stiu ca nu am dreptul, conform art. 1654 Cod civil, sa inchei acte de vanzare catre mine ... (vezi toată discuția)
Raspundere personala administrator in caz de faliment ContSters92329 ContSters92329 Sunt administrator la o societate comerciala de 2 ani,care are daorii la stat,asociatul a hotarat inchiderea punctelor de lucru si inceperea falimenului.As ... (vezi toată discuția)