avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Tripla cetatenie?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Tripla cetatenie?

Sint nascut in Romania, din familie de romani. Prin nastere deci am cetatenie Romana. Traiesc de 15 ani in Canada cu sotia isi colipul. Am dobindit si cetatenie Canadiana. Nu am renuntat la cetatenia Romana.
Romania fiind membra a UE, acum sint si cetatean al UE?
Daca raspunsul este da la intrebarea mea de mai sus, trebuie sa-mi fac un fel de act de identitate al UE?
Cel mai recent răspuns: Armatec , utilizator 16:13, 24 Februarie 2014
În caz de nevoie misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României eliberează, la cerere, dovezi de cetăţenie pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate.
Multumesc. Am sa consult brosurile recomandate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie canadiana-romana, drept de sedere in romania fara viza octavien octavien Buna ziua, FEtita noastra este nascuta in Canada, deci are cetatenia canadiana, dar i-am facut si certificat de nastere romanesc, deci are CNP in consecinta ... (vezi toată discuția)
Bună seara! trăiesc în canada, am cetățenie româno-canadiana. ... ELENAICE ELENAICE Bună seara! Trăiesc în Canada, am cetățenie româno-canadiana. As dori să-mi fac carte de identititate română pentru a putea avea drept de munca în ... (vezi toată discuția)
Buna seara... calatorie in ue membru de familie marcelmd marcelmd Sunt cetatean non-ue dar cu certificat de cetatzenie romanesc...pot calatori alaturi de sotziea mea,cetateana a romaniei spre uk{anglia}mersi anticipat.... (vezi toată discuția)