avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara... calatorie in UE membru de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara... calatorie in UE membru de familie

Sunt cetatean non-ue dar cu certificat de cetatzenie romanesc...pot calatori alaturi de sotziea mea,cetateana a romaniei spre uk{anglia}mersi anticipat....
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:26, 26 August 2017
marcelmd a scris:

Sunt cetatean non-ue dar cu certificat de cetatzenie romanesc

Nu puteti calatori pe baza certificatului de cetatenie. Nu aveti permis de sedere in Romania? Cu el ati putea calatori in UK.

Ce cetatenie mai aveti, moldoveana? De ce nu va faceti carte de identitate sau pasaport romanesc, unde stati?
Nu am sa inteleg niciodata pentru ce solicitati cetatenia romana daca nu va indepliniti sarcinile de cetateni romani. Una dintre aceste sarcini este sa va faceti actul de identitate. Le lasati pe toate la jumatate dupa care va plangeti ca nu sunteti ajutat. In primul rand trebuie sa va ajutati singuri. Cereti si vi se va da.
Certificatul de cetatenie nu este o dovada a cetateniei deoarece ar fi putea fi pierduta intre timp. Dovezi ale cetateniei sunt cartea de identitate sau pasaportul, sau documentele de calatorie temporare eliberate de consulatele romanesti. Tehnic, sunteti cetatean roman si aveti dreptul la calatorie in UE pentru dvs. si membrii de familie, problema e cum dovediti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean modovean in romania, drept de circulatie cu masina inmatriculata in ue cuziamusia cuziamusia cetatean moldovean cu cetatenia romana (a depus juramantul si a primit certificatul de cetatean roman, dar inca nu detine actele romanesti - cod numeric, ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean non ue carmarial carmarial buna ziua, sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean non ue (pakistanez). as vrea sa stiu daca in urma casatoriei va obtine niste drepturi ... (vezi toată discuția)