avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va solicit ajutor intr-o problema legata de intentarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va solicit ajutor intr-o problema legata de intentarea unei actiuni judecatoresti

Va rog cu toata seriozitatea sa-mi dati cateva lamuriri legate de formularea unei actiuni judecatoresti. Am formulat o cerere de chemare in judecata pentru inceperea unei actiuni de divort , stabilire incredintare minori ( pensie de intretinere). Am formulat deasemeni cerere pentru acordarea ajutorului public judiciar deoarece am un salariu foarte mic (611 roni- am depus adeverinta la cererea initiala) si in afara de salariu ca venit in casa mai exista doar cele doua alocatii de stat pentru minori in valoare de 84 roni. Am specificat acest lucru. Nu-mi pot permite asistarea de catre un avocat deoarece nu am banii necesari. Cererea initiala am depus-o pe 17 septembrie 2013 iar cea referitoare la acordarea ajutorului judiciar pe 14.01.2014. Urmarind situatia dosarului pe internet am aflat ca pe data de 17.02.2014 dosarul este in sedinta. Nestiind amanunte m-am deplasat la judecatorie sa vad despre ce este vorba. Dosarul s-a aflat in sedinta la camera de consiliu la completul precizat.Mi s-a spus ca nu este necesara prezenta. Uitandu-ma iar pe internet am descoperit ca a fost data o amanare pentru data de 10.03.2014 cu urmatoarele precizari citez: " lipsa relatiilor solicitate". Va rog lamuriti-ma ce inseamna acest lucru si ce ar trebui sa fac. Mi-e teama ca vor respinge actiunea in loc sa mearga mai departe. In tot acest timp nici nu stiu cum sa-i spun pentru ca nici sot nu mai este si nici fost sot a fugit de la domiciliu de mai bine de 6 luni si de mai bine de 1 an si trei luni nu a mai contribuit cu nimic pentru aceasta familie si pentru copii. La data cand s-a intamplat am anuntat la Organul de Politie deoarece a plecat luand din casa si lucruri care se numeau bunuri comune, din pacate insa Politia nu a facut nimic. Si deasemeni mi-e teama ca a parasit tara fara sa-i pese de situatia in care ne aflam. Va rog daca se poate dati-mi cateva raspunsuri sa stiu ce pot face
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:37, 19 Februarie 2014
Ati depus dovada veniturilor dvs ? O adeverinta de la fisc ca nu aveti venituri ?
Daca scria asta, inseamna ca v-a trimis acasa adreza prin care va solicitau acte.
Puteti merge la arhiva sa consultati dosarul sa vedeti ce s-a cerut, daca dvs vi s-a cerut ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire dobanzi Mih19 Mih19 19.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: C1 camera de consiliu Civil Tip solutie: Civil Solutia pe scurt: Dispune îndreptarea erorilor materiale strecurate ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare mihai0888 mihai0888 Buna ziua am o mica intrebare am depus o plangere contraventionala si am primit in data de 10.03.2014 o adresa in care sa indic martorii si cnp-ul acestora am ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare împotriva încheierii prin care a fost anulatã cererea de chemare în judecatã Bachus20 Bachus20 Buna ziua! In urma cu 1 luna am formulat o plangere contraventionala pentru tractarea masinii mele de pe str. Berthelot, la aproximativ 2 saptamani dupa ... (vezi toată discuția)