avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reabilitare Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reabilitare Permis de conducere

Am o nelamurire si eu daca ma poate lumina cineva. In anul 2004 am avut un accident de circulatie cu victima,in prima faza am avut 2ani si 6 luni cu executare iar dupa ce am facut recurs am primit 2 ani cu suspendare pentru omor din culpa.initia permisul mi-a fost suspendat 30 zile apoi nu m-a mai interesat.acum am in baza de date a politiei permisul meu este expirat si adresanduma la politia rutiera mi-sa spus ca am 2 variante :
1.sa dau de permis fara a mai face scoala de soferi cu cererea aferenta la comandantul politiei rutiere
2.Sa merg la judecatorie sa cer reabilitarea permisului fara am mai da examenul
Aici este marea nelamurire nu stiu cum si cui ar trebui sa ma adresez pentru reabilitare. Mentionez ca permisul este de profesionist (A,B,C,D,E) .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:01, 19 Februarie 2014
Reabilitarea permisului de conducere nu exista prevazuta in legislatie.

Pentru redobandirea permisului de conducere trebuie sa sustineti examen care consta in proba teoretica si proba practica. Nu trebuie sa mai faceti scoala de soferi.

In cazul in care in hotararea judecatoreasca este prevazuta interdictia de a conduce vehicule atunci obtinerea permisului se poate face numai dupa trecerea acelei perioade.

Informatii despre modalitatea de redobandire a permisului dupa anularea acestuia in baza unei hotarari judecatoresti gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea din oficiu speciala v.c.p. Tiberius68 Tiberius68 Buna ziua, In urma cu aproximativ 6 ani, mai precis , la data de 30 septembrie 2010, a ramas definitiva sentinta de condamnare prin care instanta dispune sa ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere SorinL SorinL Buna, in 16 ianuarie 2007 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducerea sub influenta alcoolului a unui autovehicul pe drumurile publice. Sentinta a ... (vezi toată discuția)