Buna, in 16 ianuarie 2007 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducerea sub influenta alcoolului a unui autovehicul pe drumurile publice. Sentinta a fost pronuntata in data de 3 iulie 2007, dar nu a devenit definitiva decat in 16 iunie 2008. Pedeapsa a fost 8 luni cu suspendare si o perioada de 2 ani de proba. La politie mi s-a spus ca la un an de cand sentinta a devenit definitivai voi putea sa imi redobandesc dreptul de a conduce pe drumurile publice.Mentionez ca nu am avut antecedente penale.Tot la politie mi s-a mai spus ca as avea nevoie de o anumita reabilitare pentru a ma putea programa pentru examenul auto.toate celelalte acte necesare le am. Va rog foarte mult sa imi spuneti parerea dumneavoastra in legeatura cu aceasta reabilitare,ce ar trebui sa fac. Multumesc!!!
Reabilitarea intervine de drept doar dupa 2 ani si 8 luni de la data cand hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra este sa va adresati cu o cerere Comandantului politiei rutiere sa va aprobe sustinerea examenului pentru redobandirea permisului anulat.
Reabilitarea opereaza in virtutea legii ,ope legis , dupa implinirea termenului de incercare , daca nu ati savarsirea vreo infractiune intentionata , sa opereze revocarea .
Termenul de incercare e alcatuit din pedeapsa efectiv aplicata si un termen de 2 ani , deci , dupa implinirea termenului de 2 ani si 8 luni pedeapsa se considera executata .
Iar redobandirea permisului de conducere se va face prin sustinerea examenului ,in termen de 1 an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti !
Am avut un accident rutier,in care nu am acordat prioritate si am primit o pedeapsa de 8 luni cu suspendare.
Cand pot da de permis din nou ce trebuie sa fac,in 26 februarie 2010 fac un an de la data primiri sentintei