Stimat forumist,
Ca principiu, obligatia stabilita printr-o hotărâre judecătorească se execută de bună-voie, ce ați și făcut.
Per a contrario, doar atunci când această obligație nu este executată benevol, dispozițiile hotărârii - evacuare - se aduc la îndeplinire prin procedura executării silite.
Astfel, în mod clar, va trebui să înștiințați creditorul obligației despre eliberarea imobilului, pregerabil în scris. În acest sens puteți redacta un act. Ca o consecință a executării obligației de bună-voie, nu mai puteți fi obligat la plata unor sume de bani cu titlu de chaltuieli de executae.
Totuși, este necesar să aveți în vedere că respectivele cheltuieli de executare nu reprezintă cheltuielile de judecată la care instanța v-a obligat.
Prin urmare, obligația dvs are două planuri.
- aspectul evacuării, care înțeleg că s-a realizat,
- aspectul sumelor datorate cu titlu de cheltuieli de judecată, sume care pot fi urmărite și executate silit, în mod distinct de obligația de a lăsa imobilul în posesia proprietarilor.
Dacă creditorul obligației privitoare la cheltuielile de judecată renunță expres, în scris eventual prin declarație autentificată, nu mai le poate recupera, dar este un drept al celor care au câștigat procesul, independent de evacuarea dvs.
Astfel, dacă nu este de acord cu renunțarea la acest drept, va trebui să îi achitați cheltuielile de judecată, în caz contrar, putând fi executat silit pentru acestea.
Cu stimă.