In urma sesizarilor scrise facute Presedintelui As. de Prop. referitoare la repararea acoperisului aferent apartamentului in care locuiesc, nu s-a luat nici o masura de catre acesta, fiind nevoita sa repar pe bani proprii hidroizolatia apartamentului; asta dupa ce am asteptat din iarna anului 2007 pana in iulie 2008 un semn de buna vointa din partea Comitetului eexecutiv al As. de Prop. Acum nu imi mai pot recupera banii, pe motiv ca nu-i intereseaza si ca locatarii nu vor sa contribuie la strangerea banilor. Firma care mi-a reparat acoperisul mi-au facut contractul si chitanta pe numele aociatiei de Proprietari, semnate de mine; si zic ei ac nu este valabila. Daca ii dau in judeacta am saanse sa castig? E o greseala majora ca s-au facut factura si contractul pe As. de Prop?
e o greseala, dar nu chiar atat de majora. Pe baza unei expertize contabile se poate demonstra ca este in fapt o plata dirijata, respectiv dumneavoastra ati facut o plata in numele asociatiei. Practic toti locatarii din bloc trebuiau sa suporte proportional cheltuielile reparatiei unui bun comun, in speta acoperisul blocului. Locuitul in comun naste drepturi si obligatii. Nici un colocatar de la etajele inferioare nu se poate prevala de vreo norma legala care sa-l absolve de plata unor astfel de cheltuieli.
Teoretic, asociatia de locatari ar fi trebuit sa ia o decizie fie de acceptare sau de refuzare a lucrarilor, decizie ce putea fi contestata sau se putea cere in instanta indeplinirea obligatiei de face in sarcina asociatiei.
Incercati o actiune in pretentii
Aveti sanse sa va recuperati banii cu dobanda si cheltuieli de judecata ce le suportati. Sansele dv sunt cu atat mai mari cu cat aveti si dovezi ca ati anuntat in scis la asociatie de necesitatea efectuarii lucrarii. Poate aveti martori care stiu de cererea dv, poate aveti un raspuns al asociatiei, o promisiune, etc. Apoi lucrarea facandu-se pe baza de factura si chitanta e bine sa fie si un contract, un deviz facut de executant, o receptie a lucrarii in final la care sa fi participat si alti proprietari impreuna cu executantul. O garantie a lucrarii este la fel de bunevenita. Cu cat veti putea depune la dosarul in instanta mai multe acte referitoare la lucrare cu atat va cresc sansele sa va recuperati banii.