am facut in termen notificarea la L10/2001 pentru 16015 mp. teren retrocedabil din punct de vedere al legii. Primaria care detine terenul a emis o dispozitie / 2003 care ne-a retocedat doar 8848 mp., dar nu s-a referit in nici un fel la diferenta ramasa neretrocedata. Dispozitia a fost atacata de directia judeteana de tineret si sport, careia i-a fost dat in administrare terenul respectiv in anul 1974 prin decizie a consiliului munucipal, insa directia nu si-a notat in CF aceasta decizie. Instanta i-a acordat totusi calitate procesuala, insa le-a respins atacurile si in final dispozitia a ramas definitiva, prin sentinta Curtii de Casatie si Justitie / 2006. In 2005, cind dispozitia era inca in litigiu, printr-o precizare la notificare, am cerut primariei sa ne retrocedeze si diferenta, intrucit pina la acea data, primaria inca nu se pronuntase integral cu privire la notificarea noastra. In 2007, primaria ne-a respins precizarea, invocind tardivitatea. Apoi, atunci, ne-am adresat instantei pentru a obliga primaria sa raspunda integral la notificarea noastra. Acum procesul este pe rol. Ce putem face pentru a-l cistiga?
Sugestia mea ar fi sa verificati daca nu cumva pentru diferenta sunteti trecut pe anexa 23 -aceasta fiind cea in cuprinsul carei sunt trecute acele persoane care urmeaza sa primeasca despagubiri pentru diferenta care nu a fost reconstituita-.
Pe buna dreptate le-a fost respinsa actiunea intrucat atata vreme cat dvs. erati indreptatit la reconstituire legea obliga atat Comisia Locala cat si instanta investita sa mentina dispozitia de reconstituire.
Ar fi de verificat data la care ati facut precizarea cu privire la diferenta pentru a vedea in ce masura va incadrati in termenul prev. de disp. Legii nr.247/2005.
In mod corect a fost respinsa precizarea la notificare ca tardiva intrucat Legea 247 este de stricta interpretare institutia precizarii la notificare navand un suport juridic consacrat nici de legislatia speciala nici de cea generala.
Sugestia mea ar fi sa incercati sa schimbati cumva aceasta precizare la notificare si sa o numiti pur si simplu notificare in temeiul Legii nr.247/2005 in masura in care datele concrete va permit acest lucru.
Ce anume e de facut pentru a castiga .... ?
Fosrte complicat de spus. Ar trebui un studiu complet al actelor pe care le aveti eventual cateva demersuri la autoritatile locale.
Din pacate sunt foarte multe variabile la mijloc si nu se pot furniza raspunsuri generale.
Retrocedare
cesna1001
am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce ... (vezi toată discuția)