As avea si eu o intrebare... ea ar fi simpla, nu stiu cat de simplu e raspunsul : Cine poate sa dea examen de contabil autorizat? Doar cei cu studii superioare economice?? Daca am studii medii, cu atestat obtinut - Tehnician in activitati financiar contabile si experienta de minim 4 ani nu pot da? Am inteles ca inscrierea la stagiu e in iulie, iar examenul propriu-zis e in octombrie! Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Nu stiu daca se mai sustin examene pentru contabili autorizati cu studii medii, dar pentru contabili autorizati cu studii superioare, sigur trebuie sa aveti studii superioare.Mai bine dati un telefon la CECCAR si intrebati.
Ordonanta nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati - republicata
Art. 5. - Se poate prezenta la examenul de admitere prevazut la art. 3 pentru profesia de contabil autorizat persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate de exercitiu deplina;
b) are studii medii cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare, care, potrivit legislatiei in vigoare, interzice dreptul de gestiune si de administrare a societatilor comerciale.
În decursul anului 2009, C.E.C.C.A.R. organizează două sesiuni ale examenului de admitere la stagiu:
1. Examenul de admitere la stagiu pentru contabilii autorizaţi, membri activi ai Corpului, care îndeplinesc condiţia de studii superioare economice va fi organizat în data de 29 martie 2009 în centrele Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara;
2. Examenul de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil şi de contabil autorizat se va organiza în zilele de 5 şi 12 iulie 2009
Se pare ca nu se mai organizeaza examen pentru contabilii autorizati cu studii superioare, pentru ca ei pot da examen direct pentru expert contabil.Asa ca, pregatiti-va pentru luna iulie, bafta!
Legislatie
mirelaisofia
Buna ziua,
vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)