avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sotie PFA, plata CAS si CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sotie PFA, plata CAS si CASS

Buna ziua,

Sunt sotie PFA, incepand cu 1 martie vreau sa platesc CAS si CASS conform Dec. 600.Trebuie sa inchei contract cu Casa de pensii si cu Casa de sanatate inainte? Cand trebuie sa depun Dec.600? Astept sugestii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:54, 19 Februarie 2014
Titularul întreprinderii individuale/PFA are obligaţia de a solicita înscrierea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind participarea în mod obişnuit a soţiei/soţului la activitatea desfăşurată de întreprinderea individuală/persoana fizică autorizată, pe baza declaraţiei pe propria răspundere şi a certificatului de căsătorie. De asemenea, încetarea activităţii soţiei/soţului se menţionează în Registrul Comerţului pe baza declaraţiei pe propria răspundere a titularului întreprinderii individuale/PFA.

Înscrierea în Registrul Comerţului a menţiunilor privind soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/PFA conferă aceste(-u)ia posibilitatea de a se asigura voluntar în sistemul public de pensii, în sistemul de asigurări de sănătare, respectiv de şomaj.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere - pfa veronica ene veronica ene buna ziua!am deschis un pfa in decembrie 2010,cod caen 0311,am inceput activitatea in 03 martie 2011 si tot din 03 martie am si decizia de impunere la un ... (vezi toată discuția)
Infiintez pfa, ce datorii salariale am MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna dimineata, Incepand cu luna ianuarie 2014, infiintez un cabinet. Voi avea si o salariata. Va rog sa-mi spuneti, care sunt \\"pasii\\" pe ... (vezi toată discuția)
Modalitate calcul cas marius0023 marius0023 In decembrie 2010 am infiintat un PFA,iar in momentul cand am mers la CAS sa ma interesez ce si cum treb sa platesc mi-au comunicat in mai multe randuri ca e ... (vezi toată discuția)