Am fost anterior chemat in judecata pe OG 5/2001, instanta respingand actiunea intrucat creanta era contestata, si a indrumat creditorul sa mearga pe dreptul comun.
Dupa un an de zile, acelasi creditor introduce o alta actiune, absolut identica, insa intemeiata pe OUG 119/2007.
Cred ca in conditiile in care creditorul a incercat deja o procedura speciala, si nu a avut castig de cauza, instanta apreciind ca trebuie sa urmeze dreptul comun, pentru a-si recupera creanta, ar fi exclusa demararea unei alte proceduri speciale. In OUG 119/2007 nu am observat insa sa existe dispozitii care sa arate ca ar fi inadmisibila introducerea unei actiuni intemeiata pe aceasta ordonanta, in conditiile in care s-a mers anterior si pe OG 5/2001, si actiunea a fost respinsa. Mi se pare clar ca reclamantul ( creditorul) vrea sa scape de taxele de timbru si de tot ce presupune actiunea de drept comun, asa ca a mai gasit o portita.
As putea invoca exceptia inadmisibilitatii ? Sau cum as putea sa ma apar, fara a mai intra pe fondul prezentei actiuni ? Multumesc anticipat.
De invocat o puteti invoca, dar se va respinge in opinia mea, ca neintemeiata.
Pentru a va apara, de baza este sa contestati creanta. Nefiind certa, lichida si exigibila, se va respinge si aceasta cerere si se vor indruma partile spre procedura de drept comun, cu plata taxelor aferente si cu administrarea probelor. Atentie, in somatiiile pe OUG 119/2007 trebuie sa depuneti obligatoriu intampinare cat mai repede.