avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar autoturism

Am primit cadou un autoturism inmatriculat la Piatra-Neamt unde locuieste tatal meu.
Eu locuiesc in Botosani. Pot circula cu autoturismul fara a schimba proprietarul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 22:44, 19 Februarie 2014
Pentru a preintampina situatii neplacute in trafic,este de preferat fie sa realizati transferul dreptului de prooprietate asupra bunului mobil,fie sa incheiati procura sau contract de comodat cu proprietarul din documentele de identitate ale bunului mobil
gaba2adrian a scris:

Am primit cadou un autoturism inmatriculat la Piatra-Neamt unde locuieste tatal meu.
Eu locuiesc in Botosani. Pot circula cu autoturismul fara a schimba proprietarul ?

Da. Daca aveti toate actele masinii in regula, aveti talonul si asigurarile in regula, da, puteti. Se poate ca tatal dvs. sa va fi imprumutat autoturismul sau -nu neaparat cadou, de pilda- pt. ca al dvs. este in service. Si il tineti 6 luni...conducand exemplar. Nu comiteti nicio infractiune, atata timp cat aveti la dvs. in permanenta actele masinii si dovada provenientei ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscal auto Sxzilles Sxzilles Vreau sa cumpar o masina si as dorii sa stiu ce lege s-a dat in 2018. Precizez ca proprietarul nu are fiscal la masina,pot circula in continuare pe aceleasi ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu masina inmatriculata pe numele tatalui? (non-ue) no01else no01else Buna ziua, Peste 2 saptamani voi pleca in vacanta in Croatia. Voi pleca cu masina inmnatriculata pe numele tatalui meu. Mentionez faptul ca avem aceiasi ... (vezi toată discuția)