avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Boxa apartament bloc- dreptul de folosinta
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Boxa apartament bloc- dreptul de folosinta

Sunt proprietar de apartament (bloc construit in anul 1986), locuiesc la parter si nu pot folosi boxa de sub apartamentul meu, fiind ocupata de alt locatar, dar nefolosita...! refuza eliberarea ei , el fiind locatar mai vechi. In schita de cadastru se specifica doar suprafata indiviza aferenta fiecarui locatar ( fara nr. de lot, parcela etc. ) INTREBARE : exista legislatie (prevederi) in vigoare care stipuleaza acest lucru, respectiv dreptul de folosinta al boxei ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:57, 19 Februarie 2014
In conditiile in care in actul de achizitie nu exista precizat anexa boxa,pe cale de consecinta dv nu aveti temei legal sa ridicati pretentii asupra parti comune din imobilul de locuit in comun
Cota indiviza precizata de dv reprezinta o valoare neidentificabila practic,nu se poate preciza concret ca CPI ce va revine se afla in subsolul tehnic,cale de acces,uscatorie,terasa
Daca imobilul in cartea tehnica nu este prevazut cu spatii special amenajate si compartimentate care sa fie utilizate drept boxa,pe cale de consecinta modificarile neautorizate executate de catre proprietari pot atrage sanctiuni ,inclusiv eliberarea spatiului respectiv
Daca la nivelul asociatiei dv de proprietari se accepta utilizarea exclusiva de cota parte din partea comuna de catre unii proprietari,discutati aspectul direct cu presedintele de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul subteran la bloc stresulet stresulet Personal as considera ca spatiul subteran al unui bloc de locuinte, unde se pot face boxe cu folosinta individuala, face parte din \"cota indiviza\" a ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)