avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa impozit 8%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa impozit 8%

Buna ziua,
sunt PFA cu determinarea venitului in sistem real. In acelasi timp sunt angajat cu carte de munca. Am inteles ca in aceasta situatie as putea plati doar 8 % impozit in loc de 16 % pentru PFA . Este adevarat ? Exista vreo lege unde este specificat acest lucru?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:29, 22 Aprilie 2009
Nu are nici o relevanta faptul ca sunteti si angajat privitor la impozitul privind veniturile PFA. Impozitul e unic de 16%, doar daca aveti cumva retinere la sursa.
Ce inseamna retinere la sursa ?
In calitate de persoana fizica autorizata e posibil sa aveti contract/e de comision. In acest context persoana juridica care va efectueaza plata, e obligata sa retina o parte din impozit si sa l vireze la buget.
Multumesc pentru detalii,
am pus intrebarea legata de impozit deoarece am un prieten care este PFA cu norma de venit, in acelasi timp este angajat cu contract de munca, si plateste jumatate din impozit. Ma gandeam ca poate fi tot asa si in situatia mea.
Exista posibilitatea diminuarii impozitului pe venit, consultati art.49 Cod Fiscal si art.43 din normele de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru contract de comison georgianagm georgianagm buna ziua, daca eu ca SRL inchei contracte de comision cu persoane fizice , ce trebuie sa platesc lunar ? cei 10 sau 16 % cum se stabileste in contract fiind ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Contract de comision oanasandra oanasandra Buna ziua. Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)