avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii fond de garantare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii fond de garantare

Am fost omis de la depunerea cererilor la fondul de garantare de catre administratorul judiciar, a trecut si termenul limita pana se mai putea depune o alta cerere, respectiv 3 luni, si au trecut 7 luni de cand s-au depus primele cereri.Am fost amanat de administrator pentru diferite motive ca mai trebuie cate o hartie de la fostul administrator(patron), o hartie de la fosta contabila a societatii, etc.As dori sa ma ajutati ce pot sa mai fac, chemare in judecata administrator judiciar sau altceva.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 20 Februarie 2014
Se poate angaja raspunderea civila delictuala a administratorului judiciar sau puteti depune o sesizare la judecatorul sindic.

Potrivit art. 22 alin. (2) din Legea nr. 85/2006, in orice stadiu al procedurii, judecătorul-sindic, din oficiu sau la cererea comitetului creditorilor, îl poate înlocui pe administratorul judiciar, prin încheiere motivată, pentru motive temeinice.

De asemenea, art.22 din Legea 85/2006 mai prevede :
....
(3) Judecătorul-sindic va sancţiona administratorul judiciar cu amendă judiciară de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul în care acesta, din culpă sau cu rea-credinţă, nu îşi îndeplineşte sau îndeplineşte cu întârziere atribuţiile prevăzute de lege sau stabilite de judecătorul-sindic.

(4) Dacă prin fapta prevăzută la alin. (3) administratorul judiciar a cauzat un prejudiciu, judecătorul-sindic va putea, la cererea oricărei părţi interesate, să îl oblige pe administratorul judiciar la acoperirea prejudiciului produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul judiciar al unei societati comericale aflate in insolventa poate fi tras la raspundere ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Si daca da cum ?Daca actionarii societatii nu mai pot recupera nimic din valoarea actiunilor detinute, el poate fi tras la raspundere ? (vezi toată discuția)
Schimbare administrator CI Ioana Butan CI Ioana Butan Cine poate cere judecatorului sindic inlocuirea administratorului judiciar si care ar trebui sa fie motivele pe care se poate intemeia o astfel de cerere? ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj denyy10 denyy10 Am lucrat la o firma de la care in iunie 2009 am intrat in CIC in aceasta perioada firma respectiva a dat faliment,acum pt.a imi depune dosarul de somaj am ... (vezi toată discuția)